Дневникът на Hippo

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Hippo

Мнениеот Karrita » Съб Ное 09, 2013 12:44 pm

Абе как наум бре, еййй математици такива :wow:
Аз съм много зле със смятането наум и затова си ходя с елката в джоба ( разбирайте телефона) :laugh1:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Зоната

Мнениеот Pipilota » Съб Ное 09, 2013 3:25 pm

Karrita написа:Абе как наум бре, еййй математици такива :wow:
Аз съм много зле със смятането наум и затова си ходя с елката в джоба ( разбирайте телефона) :laugh1:

А така, кажи ми Кари...това си е живо издевателство над така скъпите ни мозъчни клетки :laugh4: Аз само при мисълта, че ще трябва да си тормозя съзнанието с цифри, и кортизола ми се вдига до небето :laugh1: Аз нали съм художник по образование (не и по професия де :laugh: ), и съм ного далече от подобни мозъчни-клетъчно-цифрови издевателства :laugh1:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Poppy » Съб Ное 09, 2013 3:36 pm

Аз пък съм филоложка - от много размисли какво е искал да каже авторът, не мога да сметна 5*8 и твърдя на мъжо, че е 48 :lol:
„Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето“. Изображение
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот HippoDel » Съб Ное 09, 2013 5:13 pm

Poppy написа:Хипо, много ти е замрял дневника :comp1: Я дай да нагласим ето тези фалафели на фурна на зонови. Искаш ли?
http://www.gotvetesmen.com/forum/index. ... l#msg80038

Тези дни бях много заета и само ви четях от телефона в движение. Но сега, най-после малко почивка и отговарям веднага. ;)
Попи, така го сметнах, ако искаш пробвай, може и с половин доза да опиташ, като начало.

фалафели на фурна 11ВБ+11МБ

2ч.ч. сварен нахут 8ВБ
1глава лук 130г 1ВБ
2-3 скилитки чесън
1-2 с.л.нарязан на ситно магданоз
2 с.л.брашно 2ВБ
1ч.л.смлян кориандър
1ч.л.кимион
1/2ч.л.сода
сол
черен пипер
3ч.л.+2/3ч.л. зехтин 11МБ

Загряваме фурната на 180 градуса.Слагаме всички продукти в кухненски робот и правим на пюре.От готовата смес оформяме малки топчета, поставяме в тавичка, послана с хартия за печене и печем около 15- 20 минути.
Пиши, дали са се получили. Успех! :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Poppy » Нед Ное 10, 2013 9:57 am

Хипо, страхотна си :bouquet: Аз съм нок аут след тежка нощ с малката. Мислех днес да показвам кулинарни умения, но ще ми се размине. Чакам зверчето да заспи и аз лягам до нея.
„Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето“. Изображение
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот HippoDel » Пон Ное 11, 2013 1:00 pm

Вече 10 седмици съм в Зоната!
За последната съм олекнала с 300 грама, а общо за десетте с 9,1 кг.

седмица----начало------1---------2----------3----------4----------5----------6-----------7---------8---------9--------10
кг--------------84,4------81,8-----80,8------79,7-------78,8------78,1-------78--------77,6-----76,9-----75,6-----75,3
ханш-----------115-----------------112-------112------111,5------110------109,5-----109,5--------------108,5-----108
корем----------98-------------------98--------98---------97---------96--------96---------95------------------95--------95

Усмихната, Зонова седмица на всички! :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Karrita » Пон Ное 11, 2013 1:36 pm

Охоо, кой ще посещава магазините за нови дрешки :bigsm18:
Hippcho, щерките в Зоната ли са?
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Пон Ное 11, 2013 2:08 pm

Karrita написа:Охоо, кой ще посещава магазините за нови дрешки :bigsm18:
Hippcho, щерките в Зоната ли са?

Има време за новите дрешки. :done:
Не, само аз съм, малката предложи всички да минем на Зоната, но не се прие, поне за сега. :laugh4: Това ми е най-сложното, че трябва да готвя две яденета, за тях и за мен. :hug:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот gstoicheva » Пон Ное 11, 2013 2:31 pm

Браво, Хипппппп! :bigsm20: :bigsm20: :bigsm20: :bigsm20: :bigsm20:
Това е чудесно! Продължаваме смело напред, нали.... няма едно рибено масло да ни развали чудесното зоново настроение яяяяяяяя! :bigsm18:
Аватар
gstoicheva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот HippoDel » Пон Ное 11, 2013 3:42 pm

gstoicheva написа:Браво, Хипппппп! :bigsm20: :bigsm20: :bigsm20: :bigsm20: :bigsm20:
Това е чудесно! Продължаваме смело напред, нали.... няма едно рибено масло да ни развали чудесното зоново настроение яяяяяяяя! :bigsm18:

Така си е! ЗоНби от рибено масло не се плаши! :laugh4: :laugh4: :laugh4:
Мале, сега гледам, че и компа съм си опръскала с масло. Реших да пробвам, колко е мека капсулата и като я стиснах, тя пукна и всичко опръска.... :laugh1: :laugh3:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот gstoicheva » Пон Ное 11, 2013 4:00 pm

Зарежи го това масло! М.......ната му ! :bigsm29:
Гледай с усмивка напред :bigsm1:
Аватар
gstoicheva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Karrita » Пон Ное 11, 2013 4:06 pm

Направи си маски за коса и лице от него :)
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот marianapanova » Пон Ное 11, 2013 9:18 pm

Хипо браво много се радвам за тееееб. :hug: :bouquet:
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот Poppy » Сря Ное 13, 2013 2:27 pm

HippoDel написа:Попи, така го сметнах, ако искаш пробвай, може и с половин доза да опиташ, като начало.

фалафели на фурна 11ВБ+11МБ

2ч.ч. сварен нахут 8ВБ
1глава лук 130г 1ВБ
2-3 скилитки чесън
1-2 с.л.нарязан на ситно магданоз
2 с.л.брашно 2ВБ
1ч.л.смлян кориандър
1ч.л.кимион
1/2ч.л.сода
сол
черен пипер
3ч.л.+2/3ч.л. зехтин 11МБ

Загряваме фурната на 180 градуса.Слагаме всички продукти в кухненски робот и правим на пюре.От готовата смес оформяме малки топчета, поставяме в тавичка, послана с хартия за печене и печем около 15- 20 минути.
Пиши, дали са се получили. Успех! :hug:

Хипо, най-накрая направих фалафелите. Аз промених количествата, че направих цял килограм нахут, ама да има за няколко дни. Един фалафел ми е 1 ВБ. Използвах сладоледена лъжица за форма и станаха 25 бр. :lol: Имам и снимков материал.

Мъжът ми от утре започва да пости, та заделих малко нахут и направих една разядка като хумус, но без тахан, само с чесън и зехтин, кимион, магданоз и кориандър. Сметнах си я и нея на блокове, за да мога и аз да хапвам като гарнитура към салата.

Всичко много хубаво, но вчера цял ден киснах нахута, снощи 2 часа го варих и днес 2 часа доварявах :о Който иска да пробва, да има здрави нерви. Стана много вкусно и сега със сигурност ще хапвам нахут вместо хляб, че иначе въртя-въртя и все мятам по 1 филия в тостера, защото не ми харесва обикновен нахут.
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот Pipilota » Сря Ное 13, 2013 3:18 pm

Зонички Монички, всичко е много хубаво, само ако може да ви помоля всички разговори за рецепти, готвене и всичко свързано с готвенето да ги преместите в темата Готвене и рецепти в Зоната :hug:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот HippoDel » Сря Ное 13, 2013 4:38 pm

pipilota написа:Зонички Монички, всичко е много хубаво, само ако може да ви помоля всички разговори за рецепти, готвене и всичко свързано с готвенето да ги преместите в темата Готвене и рецепти в Зоната :hug:

Слушам и изпъкнявам! :handgestures-salute: :handgestures-salute: :handgestures-salute: :handgestures-salute:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната