Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
pepe написа:Привет на всички във форума! Със "Зоната" имам вече 4-ри годишен опит!За 7 месеца свалих 33кг,но това сякаш е най-незначителното, което ми се случи,защото чрез нея се преборих с тежки заболявания -захарен диабет,синдром на Хашимото,спряха да растат двата миомни възела,които имам...мога да изброявам и още Никъде не наирам информация допустима ли е консумация на ленено семе в "Зоната" и в какви количества. Всеки от нас знае за лечебните му свойства и за ползите на нашия организъм от него.Бих искала да го включа в зоновото си хранене,ако това е допустимо от гледна точка на "Зоната",защото от нея не се отказвам за нищо на света! Ако някой има информация и опт за употребата на ленено семе в зоновото хранене, моля да сподели! На всички благодаря предварително!
pepe написа::) И понеже стана дума за полезни мазнини ще споделя с вас и още нещо-аз си готвя ястията с "ГХИ"масло, което си приготвям вкъщи.Манджичките стават мноооого вкусни, а и много полезни."ГХИ"-то търпи термична обработка за разлика от студено пресования зехтин, а по полезни свойства с НИЩО не му отстъпва!
pepe написа::) Привет на всички! Почти не разполагам със свободно време и затова рядко пиша тук, но с радост ще споделя всичко от опита,който имам.Питайте! Ще отговарям с подробности, стига да знам отговора...Гого, 8-те блока ми стигат явно, след като не се чувствам гладна, но винаги увеличавам блоковете си с 1-2, ако съм извършвала през деня тежка физическа работа.На всички, които ме питат за "ГХИ"маслото изпращам 2 линка към статии, които ще им бъдат полезни.
http://www.vegiveda.com/recepti_2.php
http://gotvach.bg/n5-22754-%D0%9A%D0%B0 ... 1%85%D0%B8
На всички желая прекрасен, смислен, пълноценен и ползотворен ден!
Забравих да кажа, че дневния прием на "ГХИ" трябва да се ограничи до 5МБ
Успех!
pepe написа::) Здравей ,gogo! Витамин А и Е са мастноразтворими и се съдържат първоначално в маслото. Има си ги и в обикновеното краве масло преди да е станало "ГХИ". Всъщност при преработката на маслото до превръщането му в "ГХИ" стават 2 неща 1.Премахват се остатъчните белтъчини- това е пяната, която се маха по време на обработката, затова след това"ГХИ" не гранясва, стига да се съхранява на тъмно и прохладно място в глинен или стъклен съд. И 2.дълговерижността на маслото се скъсява и от дълговерижна ПОЛИнаситена мазнина то се превръща в късоверижна МОНОнаситена мазнина. А за да не се разрушават витамините А и Е обработката на маслото става на тих огън под 150 градуса, всъщност затова и маслото се съхранява на тъмно място, защото витамини А и Е лесно се разрушават и под действието на светлината. Прецеждането на маслото става през 8-10 пласта тензух! Всъщност арабите в България добре печелят от "ГХИ"-в магазините си имат "ГХИ" добито от растително и от животинско масло.Продават го по 18-20 лева килограма! Аз не бих рискувала и не бих си купила...! Ако все пак решиш да рискуваш-предпочитай ЖИВОТИНСКАТА версия пред РАСТИТЕЛНАТА!
От сърце желая богат на положителни емоции ден!
pepe написа::wave: Купувам си БЕЗСОЛНО мандраджйиско масло на килограм. Хубавото качествено масло се продава по около 11лв. килограма. Всички масла под 10лв. са смесени с 20%растителни масла! Ако си от София препоръчвам ти маслото,което се продава в "Халите",не си купувай от ,пазара "Кирков"-от него просто не се получава "ГХИ"!!! Единственото масло, което е пакетирано,става за "ГХИ" и се намира безпрепятствено в търговската мрежа е немското масло в пакетчета от 250гр., но то ти излиза МНОГО скъпо!!! За съжаление и нашето пакетирано българско масло също не е подходящо!
Хайде и когато си сготвиш първата манджичка с "ГХИ" да пишеш доволен ли си от вкуса! Ще пишеш, нали? От мен уютна и хубава вечер!
Karrita написа:Аз също се зарибих и ще се пробвам да си направя ГХИ, но чакам отговора на Пепе, коя марка немско масло става, защото не съм от София и Халите са ми далече
Назад към Рибено масло, хранителни добавки и алкална вода
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта