Дневникът на Янева

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Янева

Мнениеот eldass » Съб Фев 01, 2014 1:41 pm

Цялата втора половина на цикъла след овулацията е подвластна на хормони, преди цикъл се задържат течности - да не би да е от това?
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Зоната

Мнениеот Хриси » Съб Фев 01, 2014 1:44 pm

eldass написа:Цялата втора половина на цикъла след овулацията е подвластна на хормони, преди цикъл се задържат течности - да не би да е от това?

Определено има огромно значение!
Човек не може да открие нови океани, докато не събере куража да изгуби брега от погледа си.
Хриси
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот Gazilot » Съб Фев 01, 2014 2:01 pm

yaneva написа:Моят ден започва по-късно и затова реших да слея закуската и обяда. 10 блока
3 -- 2 -- 3 -- 1 -- 1

закуска и обяд (около 12 часа) -3 блока
малка закуска ( около 3-4 часа) -2 блока
вечеря ( около 6 часа)- 3 блока
малка закуска ( около 11 часа)- 1 блок
малка закуска (около 1 ) - 1 блок
Вечер си лягам доста късно- около 2 и затова имам две малки закуски.

Здравей, Янева. Доколкото чета си от почти месец в Зоната, т.е храниш се по правилата на Зоната.
За да си по-успешна с начинанието, като за начало в 11 часа ли ставаш от сън за да ти е закуско-обяда в 12? Защото закуската трябва да е ДО 1 час след ставане. После, разстоянието между храненията трябва да е 4-6 часа, а при тебе е 2-3 часа, което не е правилно ( не го казвам, защото така съм го чел, казвам го от опит). Храненията ти с повечето блокове са ти нагъсто, а с малкото блокове са ти през голям интервал. Имаш нужда от настройка тука.

yaneva написа:70г сирене( полумаслено)

Ако не е котидж - няма в нашия географски регион сирене, което да е 30 грама за блок.
Ако искаш максимален ефект, търси котидж, забрави за конвенционалното сирене и кашкавал. Няма полумаслено, няма обезмаслено, всичко на пазара е бъкано с мазнина и "незнамсик'вооще).
Но ок, изяла си го, няма да се отвори небето и да те удари светкавица през устата я, но защо маслини, защооооо :) :) - хапнала си мазнинка и за мазнинка си добавила още малко мазнинка :wow:

yaneva написа:От 5 дни не са мърдали килограмите,а от 15 дни не са мърдали сантиметрите

Ще, споко, само търпение .. и по-малко грешки.

Гледам, че си фен на хляба. Аз ям 6 месеца Бонус - Ел карнитин или 6 зърна... 1 филийка е 1 БВ и никой не може да ме обори, защото само с министъра на земеделието не съм говорил (щях, ама го смениха и новия не ме кефи). Препечи - за максимален ефект.

Успех
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот nympheacea » Съб Фев 01, 2014 2:09 pm

Последната закуска е 30 мин преди лягане. Аз лично ям и вееднаа лягам, докато се унеса и пине 30 мин.
Нормално е да имаш свръх чувствителност към някой въглехидрати.
Както Др. Сиърс е казал, се препоръчват от благоприятните въглехидрати и такива със нисък гликемичен индекс. Консумацията на мазнини също забавя допълнително навлизането на въглехидратите в кръвта.

Това което се случва при теб има само едно обяснение, тъй като при консумацията на зеленчуци и конкретно в твоя случай салата, краставица и ябълка (богати на целулоза) би трябвало да сме в епицентъра на зоната. Според мен, имаш нужда от друга хормонална настройка, т.е. блоковете въглехидрати да са ти повече, имам в предвид съотношението м/у блок протеин/блок въглехидрат да е 1:1,5
Случаят по всяка вероятност е единичен, както разбирам имаш проблеми с хормоните, а те при нас жените оказват много по-голямо влияние от колкото при мъжката част. За нас е много трудно да предвиждаме хормоналните изменения които нямат цикличен характер (като менструацията). Наблюдавай се, отбелязвай на календар в кои дни и кога се случва да си извън зоната без логична причина. Сигурна съм, че ще откриеш зависимост.
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Хриси » Съб Фев 01, 2014 5:06 pm

Между другото, и аз имах дни, в които доста огладнявах, особено преди вечеря. Увеличих малко въглехидартите при някои хранения и глада беше по-малко. След това отново връщах 1:1 съотношенията- няколко дни ок, но пак има дни, в които едвам изяждам 9 блока, а има други в които и 11 ми идват малко. За месец не можах да установя точно съотношение на блоковете. Един път са ми 2-3-1-3-1, друг път са 2-2-2-2-2, друг път са 2-4-1-3-1. Уж се настройвам според глада си. Има резултати де.
Газилот, аз също ям често през два часа, но в повечето случаи има поне 3 часа разлика между храненията ми. Все още пия поне по две кафета на ден, но малки чашки. Предполагам, че в Америка пият големи чаши кафе и моите би трябвало да се равняват на 1 чаша, както казва Сиърс.
Човек не може да открие нови океани, докато не събере куража да изгуби брега от погледа си.
Хриси
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот Gazilot » Съб Фев 01, 2014 5:14 pm

2 часа са при междинните закуски, които са по 1 блок, така е според правилото на Барко. Но когато си 1-3-3-3-1, да речем, между тройките НЕ трябва да е по-малко от 4 часа време. Това е пример и това визирах в разпределението на Янева.
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот Хриси » Съб Фев 01, 2014 5:24 pm

Ааа, толкоз много тройки една след друга - НЕ!!! Това е много ядене и логично разваля ефекта.
Хриси
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот Gazilot » Съб Фев 01, 2014 5:27 pm

Gazilot написа: Това е пример и това визирах в разпределението на Янева.

От друга страна аз съм на 1-3-3-3-1 и се справям успешно. И не е толкова много ядене ако знаеш какво да ядеш. За теб кофичка и половина кисело мляко чак толкова много ядене ли е, за 8 часа?
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот Хриси » Съб Фев 01, 2014 5:37 pm

Ми, нали уж повече от 500 грама не трябваше да е основното ядене? За мен много надува стомаха кофичка и половина мляко- да. Зелените храни винаги са много като обем, надвишават 500 грама и след два часа няма много място за следващата тройка.
Хриси
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот Gazilot » Съб Фев 01, 2014 5:46 pm

Или сме от различни планети, или говорим на различни езици.
НЕ трябва да са 2 часа!
Gazilot написа:После, разстоянието между храненията трябва да е 4-6 часа, а при тебе е 2-3 часа, което не е правилно

Казвам за последен път и повече няма да се занимавам, че между ОСНОВНИТЕ хранения разстоянието трябва да е МИНИМУМ 4 часа, а на междинните закуски, ако има такива, МОЖЕ и да е 2!
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот Хриси » Съб Фев 01, 2014 5:52 pm

Газилот, ти не ме разбра. Казвам, че понякога и аз хапвам през два часа, вместо през 4 часа. В повечето случаи ям през три часа (въпреки, че явно не е правилно). Разбрала съм отдавна за междинните закуски. Просто още не мога да ям еднакво количество блокове всеки ден. Един път така, друг ден иначе. Има резултат все пак, но ще се постарая да ям през 4 часа.
Хриси
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот Gazilot » Съб Фев 01, 2014 6:22 pm

Съгласен съм, има случаи на прегладняване, тогава си взимам едно блокче, като се ощетявам от следващото си основно ядене с него. Но, искам да Ви кажа, че трябва да се отчита и че сме в средата на зимата. Огладняваме по-често, всеки знае защо. Лятото е песен, постоянно си сит от жегата :)
И аз лично нямам междинни закуски. За 6 месеца, мисля че съм си настроил вече карбуратора и работя на 12 цилиндъра :smdance:
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот yaneva » Съб Фев 01, 2014 10:35 pm

Благодаря,всички имате право :)
Определено нещо се случва с моите хормони от доста време.Минали са около 60 дни от последния ми цикъл и има процеси ,които ми пречат или забавят ефекта на Зоната.По принцип ставам в 8,но от няколко седмици спя адски много и деня ми се скъсява ,затова храненията ми са на често :)
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот amaZONka » Съб Фев 01, 2014 11:47 pm

Ехоо :) Не се отчайвай, ако не виждаш промяна в кантара. Нова съм в този режим, но имам опит в други и ми се е случвало - 1 седмица няма никакъв резултат и на 8 ден да се събудя и да съм -2кг. Всичко ще си дойде на мястото :hug: Само зелените храни и всички би трябвало да си дойде на мястото :) Щом и спортуваш..няма мърдане! :)
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот HippoDel » Нед Фев 02, 2014 12:24 am

Янева,
И на мен понякога ми се случва през уикенда да ставам много късно и денят ми да се скъсява, тогава правя 3 основни хранения по 3 блока, през 4-5 часа и 1 късна закуска. Иначе нормално имам 3 основни(3-3-2) и 2(1-1) закуски. Аз така съм си решила проблема с късите дни. :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Нед Фев 02, 2014 12:35 am

Хриси написа:Ми, нали уж повече от 500 грама не трябваше да е основното ядене? За мен много надува стомаха кофичка и половина мляко- да. Зелените храни винаги са много като обем, надвишават 500 грама и след два часа няма много място за следващата тройка.

"Ми, нали уж повече от 500 грама не трябваше да е основното ядене? " Това от къде го измисли? За първи път чувам подобно твърдение. Не ми звучи логично, има 45-50 килограмови жени, но и 80-90 килограмови мъже, какво е за тях 500г храна. Освен това, има голямо значение, това количеството, какъв вид храна е, т.е. какво ядеш. Едно е да изядеш 500г краставица, а друго 500г шоколад. :)
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната