Дневникът на amaZONka

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на amaZONka

Мнениеот Gazilot » Вто Фев 04, 2014 9:20 pm

Мрън!
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Зоната

Мнениеот Маня » Вто Фев 04, 2014 9:26 pm

Gazilot написа:Мрън!

:laugh1: :laugh1: :laugh1:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот gogo » Вто Фев 04, 2014 9:52 pm

amaZONka написа:Лелеее, сериозно ли !? :о Аз си ги хапвам така и като съм гледала в дневниците, не съм забелязала да пишат грамаж на маслините. Идея нямам колко тежат без костилката. Значи, може и до сега да не съм била съвсем балансирана :think2:

Амазонке,

Не си права :refuse: :laugh4: .Аз някъде бях дал изчислени маслини черни по етикет от бб тим. Беше се получило към 8-9 гр. без костилката.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот amaZONka » Вто Фев 04, 2014 10:23 pm

Маслини купувам насипно от Пикадили, както и нискомасленна извара. Още си карам по блоковете от таблицата и не съм фен на пакетираните храни, когато мога да ги избегна :) Gazilot, някой и днес май ти е изял закуската :)
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Gazilot » Вто Фев 04, 2014 10:28 pm

Не разбирам намека ти, но си ям сам закусчиците. Толкова време не съм закусвал, та сега и да деля :)
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот Pipilota » Сря Фев 05, 2014 5:31 am

Малийййиииййй, чак и маслините ли почнахте да мерите..аз сериозно започвам да се плаша вече... :wow: Газииии, прятелюююю, май ще излезеш прав, че
Gazilot написа:По форума се развихря яка грамомания...
:stupid: :laugh1: :laugh4:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот gogo » Сря Фев 05, 2014 9:46 am

pipilota написа:Малийййиииййй, чак и маслините ли почнахте да мерите..аз сериозно започвам да се плаша вече... :wow: Газииии, прятелюююю, май ще излезеш прав, че
Gazilot написа:По форума се развихря яка грамомания...
:stupid: :laugh1: :laugh4:

А,а,а,а Пипи,

Не съм съгласен . :refuse: :laugh4: Купил съм си едни дребни маслинки, ама много вкусни. Едни такива мазнички, сякаш пълни със зехтин. :cheff: Само като ги погледна и устата ми се пълни със слюнка. Грехота е да изям за 3БМ само 9 такива дребнинки, но възхитителни маслинки. Аммм. :laugh1:
PS: Я да спирам, че ще си докарам някоя язва... :laugh3: :laugh3: :laugh3:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот vanja » Сря Фев 05, 2014 1:29 pm

amaZonka, преди и на мен ми се цепеха краищата на устните и от нищо не ми минавше, ядях основно плодове и зеленчуци /т.е. много витамини/ и пак не минаваше, ходих на лекар и след направено изследване ми предписа Феро-Фолгамма /съдържа желязо и фолиева киселина/ и се оправих. Ако искаш опитай да го пиеш няколко дни, но все пак е най-добре да се консултираш и с лекар...
Аватар
vanja
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Бургас

Мнениеот eldass » Сря Фев 05, 2014 2:17 pm

Я, и моите маслини са малки, но много много вкусни и понеже са без костилки, се ядат лесно и бързо и може и по много да отиват наведнъж. :mrgreen: Да взема и аз да ги тегля ли? :th:
Ето направих опит - 6 бр. са 14 гр., което е 1 или 2 блока?
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот amaZONka » Сря Фев 05, 2014 8:19 pm

Аз се отказвам от тази идея поне за маслините и ядките. Днес, ден 18 прегреших... Порееедния рожден ден... Ядох си най - демонстративно салатата с пилешко заобиколена от 6 различни фамилни пици. Пица много трудно би ме изкушила, ама от 2 седмици ми се върти в главата как ми се ядат сиренца, кашкавалчета и сухи мезета с винце :love: Целия етаж миришеше на топено сирене, маслини и кашкавал! Обяд от 3Б пиле, 1ВБ салата от домат и краставица и 1 ябълка и 1/2 въглехидрат. Изядох си салата и последва 15 минути размисли, дали да не заменя половината ябълка за малко пица :lol: И реших, че мога да си го позволя.. Да ама НЕ! След като изядох 1/3 парче пица, което не е много.. имах чувството, че са ми били конска упойка :laugh1: Едва се добрах до машината за кафе и се молех да дойде по скоро следващото ядене и да влизам в релси :pray: Стоях и се чудех :think2: как колегите ми , които изядоха по 2-3 парчета дори, изглеждаха адекватни :о И това беше, хора! Никак не ми е яко извън зоната! И реших, че ако ще я нарушавам, ще е само алкохол, ядки или ако някой път имам голямо желание за сладко !

Относно цепенето на устата, не зараства :refuse: Вече мина повече от седмица и така стои, на големи корички :oh: Ще се разтърся за желязо сега като го каза. Аз знам, че е липса на витамин Б, но щом ти е минало, ще трябва да се пробва. Мерси :bouquet:

Искам да ви споделя още нещооооо :mrgreen: Ако използвате instagram, можете да получите идеи за вкусотии, абсолютно Зонови ястия. Просто търсете таг #zonediet :) Вчера разглеждах снимки, предимно от американци, снимали храната си в зоната и всичко изглежда толкова вкусно! :)) :bored1:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот tanita68 » Сря Фев 05, 2014 9:03 pm

amaZONka написа: Аз знам, че е липса на витамин Б, но щом ти е минало, ще трябва да се пробва. Мерси :bouquet:

Ами фолиевата киселина е точно витамин В. Само че Феро-Фолгамма съдържа и желязо. :)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот vanja » Сря Фев 05, 2014 10:54 pm

Пих го 2 пъти на ден по 1 табл и ми помогна, вземи си първо само 1 блистер да видиш как ще ти подейства, струва към 1,80 - 2 лв, но е добре да си направиш и изследване все пак...
Аватар
vanja
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Бургас

Мнениеот amaZONka » Съб Фев 08, 2014 1:06 am

Мисля, че започна да зараства и само с Б :)) По радостната новина е, че открих овес и нямам търпение да го опитам. Утре се захващам да чета дневниците ви отново, за да разбера в какви комбинации го консумирате ;) Утре ще е ден и за мерки! 21 дена с малки алкохолни прегрешения... дано да има с какво и аз да се изфукам :hug:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот amaZONka » Съб Фев 08, 2014 4:21 pm

Малко съм объркана. Днес е 21 ден и реших да проверя какво се случва с мерките. Няма особени промени... дори се чувствам по лека. Сметките обаче не излизат някак адекватни.

24.01.2013....47.....67.....87,5
01.02.2013....47.....66.....86
07.02.2013.....48.....65.....86

Първият път не се мерих правилно в областта на корема и за това не съм писала с колко стартирам. За сметка на това съм писала паласка и сега показва -10 см разлика, което много силно ме съмнява да е реално (10 см се забелязват! Особено на паласка...няма начин да е вярно). И защо кг не намаляват, а дори се увеличават... Не знам какво да мисля :think2:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Маня » Съб Фев 08, 2014 5:26 pm

amaZONka написа: И защо кг не намаляват, а дори се увеличават... Не знам какво да мисля :think2:
Като погледнах началните ти данни - 158 см и 47 кг - много е вероятно Зоната при теб да има ефект на нормализиране на теглото. Тия 47 кг на мен ми се струват твърде малко за височината ти. Ти не си дори закръглена. Всичко си ти е наред. Просто Зоната ще балансира организма ти и ще ти осигури здраве, ако спазваш правилата.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот amaZONka » Съб Фев 08, 2014 8:29 pm

Само така звучи :) Не съм пълна, но в никакъв случай не съм в оптималното си тегло. Преди година 45кг ставах зимата около Коледа.. и бях напълняла при такива кг. Дребничка съм и ми личи много без значение смъквам или качвам кг. Сега съм пухкава, имам паласки, дупе, бедра ( с екстри при това..) 48 си е много за мен, но на сантиметрите не са се увеличили. Сега да не напълнявам :pray: Толкова ми харесва да се храня така :sad:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната