Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
vanja написа:Добре дошла eleen! Всички ще се радваме да се присъединиш към нас, за да си споделяме и да си помагаме взаимно. Аз също съм измежду новите и всички много ме подкрепят. Стъпка по стъпка ще се научиш, не е трудно. каквито въпроси имаш, питай, всички сме с теб
Manya написа:Да попитам нещо за нахута (за първи път се докосвам до този продукт) - трябва ли непременно след кисненето 24 часа и да се вари или може да се смели със сусамов тахан (1/2 с.л. - 1 БМ) в сурово състояние? Лично на мен ми хареса като хрупнах едно сурово накиснато зърно и сега се чудя дали да го сложа и да ври. 1/4 чаша сух след кисненето стана малко над 1/2 чаша - увеличи си обема почти двойно. Струва ми се че с добавка на някоя капка стевия би станал приятен десерт от 1 БВМ
Докато чаках съвет от "знаещите" просто експериментирах - смлях 1/4 чаша нахут (малко над 1/2 след кисненето) с 1/2 с.л. сусамо тахан и 56 г. извара. 3 капки екстракт от стевия и канела и стана приятна следобедна подкрепяща закуска. 1 БПВМ
Manya написа:Меренето не ми тежи. Свикнала съм и преди Зонуването. Сладкишите изискват точни мерки, за да станат добри![]()
. След всичко, което изчетох в последния месец около Зоната съм убедена, че е най-важно да се спазва съотношение 40:30:30 на основните блокови продукти. И някакво лекичко отклоненине в грам-десет нагоре надолу няма да наруши толкова баланса. Но питам, защото имате опит, а тук таме ми се прокрадват тенденции към стриктно съблюдаване на грамажите.
За себе си съм си отговорила - този начин на балансиране на храната ми допада, чувствам се много добре в тлъстата си засега снага (но тя явно ще се поддаде на действието на зоната), само за седмица чувствам прилив на енергия и желание да се движа (не мога да го повярвам! най-обичам пред компютъра и в леглото с книжка!).
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта