simska написа:Здравейте,
четох, четох и накрая се обърках.
Имам питане.
Имам деца на 5 и на почти 3 годинишна възраст. Знам, че е много важно да приемат рибено масло. Купувала съм различни от български сайтове и в момента им давам, но не ми се струва, че е много качествено и искам да го сменя.
Чета тук във форума, че Омега 800 на Madre Labs е най-доброто, което се доближава до рибеното масло, препоръчано от д-р Сиърс.
Та въпросът ми е: Мога ли да давам на децата ми от Omega 800 на Madre Labs и какво количество?
Здравей,
Във
Въпроси и отговори - въпрос 56 можеш да видиш какво препоръчва д-р Сиърс.
Що се отнася до кое рибено масло, то аз бих ти препоръчал при избора си да се съобразиш със следните неща:
1. За деца, като твоите(на 3 и 5 години) по добре ще приемат течно рибено масло, затова се ориентирай към такова;
2. Избери рибено масло, което е триглицеридна форма за по-добро усвояване от организма и да е молекулярно пречистено;
3. Добре е да има сертификат от
IFOS. Това е организация, която изследва рибеното масло по няколко показателя включващи и замърсеността на маслото с вредни съставки като тежки метали и диоксини. Сертифицирането обаче е сложен и скъп процес, затова не много фирми го правят и то не за всички партиди от рибеното масло, което пускат;
4. Ако ще пазаруваш от
iHerb, то тогава гледай по възможност продуктът да е "Shipping Saver", за да ти излезе доставката по изгодно.
Рибено масло, което отговаря на горните препоръки(но май няма сертификат по IFOS.) и е специално за деца е например
Nordic Naturals, Children's DHA, Strawberry, 530 mg, 8 fl oz (237 ml). От него за 1 гр. EPA+DHA ще ти трябват малко повече от 5 мл.Разбира се има и други подобни рибени масла.