Дневникът на Hippo

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Hippo

Мнениеот TanyaS » Нед Мар 09, 2014 9:40 pm

Поздравления и от мен! Хипо , чудесни резултати, но още по - чудесен е позитивния , спокоен и уверен тон, който излъчва поста ти. Пожелавам ти все така Зоната да е в теб! Колкото до чувството за липсата на виртуални хора, мисля че ние сме си едно зоново семейство :) . Аз също имам такова чувство, което напоследък е по - слабо, но отначало имах нужда да :bigsm22: питам и да споделям всичко с вас.
"Избягвайте тези, които се опитват да подтиснат вярата във вас самите. Това е черта свойствена на малките хора по душа. Великият човек ще ви даде чувството, че и вие може да станете велик."
Марк Твен
Аватар
TanyaS
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Зоната

Мнениеот yaneva » Пон Мар 10, 2014 11:23 am

Поздравления и от мен :yess:
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот kazakova » Вто Мар 11, 2014 4:47 pm

Хипо , търся инфо за лимеца ,но не мога да намеря.
Как да го смятам ,нямам етикет -защото в магазина ми го смляха пред мен и ми го дадоха в друг плик
Той в зелената зона ли е ?
киноата - и тя в зелена зона ли е ! -препоръчителна ли са или да ги избягвам
И за туршията да питам- по точно зелени домати !
Благодаря ти предварително !

ПП
Купих ленено семе-кафяво
протеин 22
мазнини 27
въглех 15
фибри 28
Това как да го смятам ,за какво
Аватар
kazakova

Мнениеот HippoDel » Вто Мар 11, 2014 10:15 pm

kazakova написа:Хипо , търся инфо за лимеца ,но не мога да намеря.
Как да го смятам ,нямам етикет -защото в магазина ми го смляха пред мен и ми го дадоха в друг плик
Той в зелената зона ли е ?
киноата - и тя в зелена зона ли е ! -препоръчителна ли са или да ги избягвам
И за туршията да питам- по точно зелени домати !
Благодаря ти предварително !

ПП
Купих ленено семе-кафяво
протеин 22
мазнини 27
въглех 15
фибри 28
Това как да го смятам ,за какво

За лимеца, намерих това:
Хранителна стойност на 100 гр:
Енергичност: 1363 kJ/322 kcal
Белтъчини: 12,4 гр.
Въглехидрати: 60,6 гр, от които: Захари: 3,1 г
Мазнини: 3,3 гр.

Значи 1ВБ=15г. Иначе нямам представа дали е от оранжевата или червената зона, но не ми се вярва да е от зелената, защото е зърно. :)
Киноата я има в таблицата. В оранжевата зона е. 1ВБ=14г.
По принцип зърнените не са препоръчителни, с изключение на овеса. Тук можеш да прочетеш защо.
За туршията е малко сложно. Тук има хранителната стойност на зелените домати, но в суров вид. 1ВБ=228г. Предполагам туршията ти е домашна и няма етикет. Ако в нея има захар, малко се променят нещата, ако е само със сол, значи можем да я сметнем като суров зелен домат. Все пак приблизително ще знаеш колко е.
Лененото семе е мазнина. Има го в таблицата 1МБ=1/2с.л., по твоя етикет излиза 1МБ=5,5г., което предполагам е същото. :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Вто Мар 11, 2014 10:52 pm

Имам едно питане, към всички, които скачат на въже. Времето се затопля и искам да си купя въже и да започна да скачам навън, тъй като в къщи намам възможност, но нямам представа-нито какво, нито от къде?
Аз намерих информация в нета, но ми се иска някой да ми отговори от личен опит.
Помогнете моля :pray:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Стеф » Сря Мар 12, 2014 10:26 am

Аз имам въже за скачане на село, но дъщеря ми скача на него. Аз не смея, защото ще напукам цимента пък и къщата не е много здрава :laugh3:
Не сме го купували от никъде - падна се от пуканки с награда, когато все още купувах такива боклуци за децата. Прибрах го и миналото лято влезе в действие. Скача се първо с единия крак все едно пристъпваш, после сменяш водещия крак. Правиш серии по 10 с всеки крак. После може да ги увеличиш. А може и с двата крака да пробваш едновременно.
Но ти ме напомни че сега може и аз да пробвам, стига никой да не ме гледа, че ще падне едно тресене.... :laugh:
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Аватар
Стеф
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Горна Оряховица

Мнениеот HippoDel » Чет Мар 13, 2014 6:38 pm

Здравейте,
Аз май започнах вече да влизам в ритъм.
Проблемите започнаха през февруари. Първата седмица всичко беше ОК. После заминах за БГ, за две седмици, там се вътрях около Зоната или бях напълно извън нея, но пак всичко си беше ОК. Върнах се с 2 кг от горе, но за един ден в Зоната, единият се стопи(явно е бил-вода). И от там на сетне започнаха мъките...
Зонувам си аз, но често, да не кажа постоянно изпитвам глад. Вече съм на 11 блока, но това не ми помага да съм сита, напротив. Имаше дни, когато изяждах 3 блока и след 1 час съм гладна. :doNotKnow: Луда работа. А си ям пак същите неща, както преди. Съответно при този постоянен глад се изкушавах и си хапвах още, кога балансирано, кога не. :angel: Логично и килограмите не мърдаха на долу. Кръжа си около килограм на горе-на долу. И така до миналата седмица.
От началото на тази седмица усещам, че нещата започват да се нормализират. Ама да видим. :hm: Още не мога да си стигна килограмите от началото на февруари. Е, то разликата е в грамове, не е нещо фатално. Те килограмите не са толкова важни, по-скоро това усещане за дисконфорт и глад ме мъчи, макар че както казах, нещата, като че ли започват да се нормализират, макар че днес, пак нещо все ми е гладно. :oh:

Другото, което всъщност повече ме притеснява е следното:
Проверих на калкулатора на сайта на Сиърс, за 6 месеца в Зоната, съм си намалила мазнините с 8%, което е супер, макар че малко ми се стува, ама колкото-толкова. Но за съжаление и крехката телесна маса ми се е намалила с 1lb, което е 0.453592кг. Това доста ме разочарова. Всъщност, аз не съм и очаквала особено да я увелича, след като не се занимавам с никакъв спорт, то си е естествено. :laugh: Но това, че съм я намалила, е всъщност, което ме безпокои. Затова вече твърдо съм си на 11 блока и започнах повечко движение. Сега си търся въже за скачане. Мисля, освен ходенето, да започна да скачам в двора. Пък да видим. :bored1:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Pipilota » Съб Мар 15, 2014 4:58 am

Хипчо, и аз имах подобен проблем след като се върнах от БГ, ама стоях там почти 2 месеца, и естествено да не съм луда да съм на ваканция и да зонувам :laugh1:
И после, смятай как се чувствах като трябваше да вляза пак в релси...и тъкмо влязох в релси, и реших че трябва да откажа цигарите, и тогава и зоната не можа да се пребори с този зверски глад....ядях балансирано, ама постоянно бях гладна, и ядях количества блокове, (което явно ме и изкарало от зоната) и качих 2-3 килограма..ама пак е ок, като се има предвид как хората качват по 10-15 кила като спрат цигарите, аз се отървах леко. Но беше зверско мъчение за организма ми....чак не ми се влиза в подробности..... :oh: :oh:

И основния проблем след това дори месец-два след като срях да пуша беше постоянния глад. Закусвам си 3 блока, супер премерено, точно, и след 2 часа съм гладна...и нямах обяснение, при положение че винаги съм закусвала почти едно и също, и не съм огладнявала....тогава като умувахме с мъжо, решихме че проблема може да е в протеините...т.е реших да пробвам всевъзможно най чистия протеин- т.е белтъците на яйцата. Ми нали протеините всъщност се наричат белтъчини ;) ....аз не съм фенка много на яйцата,и нямам навика да ям белтъци, обаче реших да пробвам, и така за закуска реших да изям 4 белтъка + 1 блок fat free сирене, и такова засищане не съм очквала. После си огладнях чак на 5тия час....нямам обяснение, но с мъжо мисля че открихме проблема при мен. Пробвай и ти това с белтъците, може и при теб да спре ненормалното огладняване :hug:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот amaZONka » Нед Мар 16, 2014 12:12 am

Аааайде сега оправдания :notagree: Hippo, хич не му чакай! :but: Да си във форма не означава да си слаб ;) Само със спорт се отслабва бързо и красиво. Има страхотни тренировки и в домашни условия :yess:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот HippoDel » Пон Мар 24, 2014 9:58 am

:bigsm15: :bigsm15: :bigsm15: :bigsm16:
Днес, след толкова дни, да не кажа месеци, на задържане, най-после кантарът се раздвижи НАДОЛУ! :bigsm3:
Надявам се да продължи така... ;)
:hippo: :moreflow: :hippo: :moreflow: :hippo: Хипо-танцът на радостта! :laugh4: :laugh4:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Gazilot » Вто Мар 25, 2014 1:16 pm

Изчезването на " Del " символика с изчезналите килограми ли е? :)
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Вто Мар 25, 2014 1:45 pm

Gazilot написа:Изчезването на " Del " символика с изчезналите килограми ли е? :)

:laugh: Не, но може и така да се приеме. Просто вече свикнах всички да ми викат Хипо или Хип и когато някой нов ми напише Хиподел, ми звучи някак странно. Така че, реших да улесня новодошлите. ;)
P.S. Днес съм още 200г надолу. :yess: :bigsm16:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот GODzillata » Вто Мар 25, 2014 4:26 pm

Hippo написа:...и когато някой нов ми напише Хиподел, ми звучи някак странно....

Аз а-ха да ти напиша ХиподИл! ;)
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Italiano » Вто Мар 25, 2014 11:05 pm

Hippo написа: ... вече свикнах всички да ми викат Хипо или Хип и когато някой нов ми напише Хиподел, ми звучи някак странно.

Ама нали знаеш, че ние винаги съкращаваме, та сега на Хи ли трябва да минем?! :laugh4:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Gazilot » Вто Мар 25, 2014 11:49 pm

По тая логика аз скоро трябва да стана Г.з :(
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот Italiano » Сря Мар 26, 2014 12:45 pm

Зат'ва си седи Гази-а-лот (винаги съм искал да го напиша)!
:laugh4:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната