Дневникът на Hippo

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Hippo

Мнениеот HippoDel » Вто Май 13, 2014 6:39 pm

Днес забелязах, че крушите в къщи са взели да се развалят и реших да спретна едно руло, което по принцип беше замислено да бъде с ябълки и орехи, но крушите няма да отиват зян, я! Исках в блата вместо гхи да сложа орехи, но нещо се отплеснах и когато загрях, че това ми беше идеята, вече бях сложила маслото, така че рулото се получи без ядки. Ето и рецептата:

Плодово руло - 6 ПВМБ

150 г круши - 1 1/2 БВ
68 г овесени трици - 4 БВ (по етикет)
61 г замразени малини - 1/2 БВ (по етикет)
2 ч.л. гхи - 6 БМ
2 белтъка - 1 БП
1 яйце - 1 БП
224 г извара - 4 БП
½ ч.л. стевия на прах
канела и ванилия на вкус

Обелих и пасирах крушите. Прибавих триците, жълтъка, гхи-то, канелата и ги оставих да постоят 20-тина минути. Разбих белтъците на сняг и ги добавих към сместа с триците. Разстлах върху хартия за печене в плоската тава на печката и пекох в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, около 15 минути. Още гореща завих платката на руло и изчаках да изстине. После разгърнах и намазах равномерно с разбърканата с малините, ванилията и стевията извара и отново навих на руло. Оставих в хладилника да „стегне“.

Скрит текст:
Изображение

Рецептата търпи всякакви вариации, според наличните продукти и вкуса на всеки. Може да се сложи какао, ядки, различни плодове и т.н.
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Зоната

Мнениеот LoveJoy » Вто Май 13, 2014 6:54 pm

Това руло звучи много добре :) Майсторлък си е човек цяло руло да измайстори от трици и круши :hug:
Човек получава нещата, които иска, само когато е наистина готов за тях.
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

По света и у нас :)

Мнениеот zuzulin » Вто Май 13, 2014 8:16 pm

ехеее,това руло изглежда пове4е от превъзходно!!!!Между другото поръчах от сайта,който си препоръчала в темата за Стевия и сега чакам и аз да ми пристигне(заедно с половинката,да се чуди човек на кое повече да се радва :laugh1: ).После се развихрям и аз :chef1: със сладките неща,че милото вече ще е вкъщи и той ги консумира нонстоп-не може без сладко и месо.А на теб да ти е вкусно!!
Три неща погубват човека:Гордост,Завист и Злоба!!!
Аватар
zuzulin
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Cesena,Italia/Мездра,България

Мнениеот HippoDel » Вто Май 13, 2014 8:25 pm

Благодаря ви, момичета, наистина се получи добре, не много сладко и леко киселичко! ;)
Мисля следващият път да опитам различен вариант. :chef1:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Karrita » Сря Май 14, 2014 1:11 pm

Ей това руло задължително ще го пробвам! :)
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Сря Май 14, 2014 2:59 pm

Като престоя една нощ в хладилника и блата пое от течността на изварата, стана направо супер! :)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Сря Май 21, 2014 9:21 am

Да ви кажа, голям заплес съм. :laugh: Тази сутрин реших да си направя отново соления секс на Пипи, във вид на мъфини. Напълних 2 формички и се сетих, че съм забравила да сложа подправките. :stupid: Хайде връщай сместа в купата. Сложих подправките, разпределих по формичките, метнах ги в нагрятата фурна и тамън да седна пред компа да влизам във форума и се сещам, че не съм сложила набухватели. :oh: Мисля си, да връщам отново сместа от формичките в купа и да прибавям сода и бакплувер - абсурд, след това точно мерене на всеки мъфин. :refuse: После си викам, ще ги оставя така без надухвател, пък каквото стане, но ме озари гениалната идея да сложа по малко във всеки мъфин и да го разбъркам. Така и направих, та спасих положението. :)
Сега се пекат. :chef1:
Преди няколко дни взех решение да не ям повече шунка, за колбаси не пиша, защото аз такова нещо отдавна не ям, говоря за купешки, разбира се. Днес използвах последните ми остатъци от пуешка шунка за мъфините и край. Трябва да измисля, следващият път, с какво месце да ги направя вместо шунка. :think2:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот LoveJoy » Сря Май 21, 2014 1:51 pm

Hippo, ако искаш, следващия път пробвай с кайма. Нещо ми подсказва, че ще се получи :)
Човек получава нещата, които иска, само когато е наистина готов за тях.
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

По света и у нас :)

Мнениеот Маня » Сря Май 21, 2014 2:04 pm

С домашно смляна телешка от филе или пък с телешка пъстърма (това последното вече го пробвах и стана супер).
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Маня » Сря Май 21, 2014 4:57 pm

Хип, сещам се и за още нещо (нали не ядеш меса различни от пилешки) - пилешки свежи гърди, транжирани на тънки ленти и начукани добре на тъничко също биха свършили добра работа за основа на протеиновите ти мъфини. Можеш леко да ги обърнеш в тиган преди това. А и с пушена сьомга биха станали.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот HippoDel » Сря Май 21, 2014 6:31 pm

Да, най-вероятно ще го направя с пилешко или пуешко, предварително врътнато на тиган. Идеята с пушената сьомга, нещо не ми допада. :notagree:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот tanita68 » Сря Май 21, 2014 8:03 pm

Hippo написа:Да, най-вероятно ще го направя с пилешко или пуешко, предварително врътнато на тиган. Идеята с пушената сьомга, нещо не ми допада. :notagree:

Хипо, мисля, че Маня имаше предвид да използваш това като основа за протеиновите ти мъфини вместо шунка, а не като плънка на соления кекс. Ама може и аз да греша. :)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот HippoDel » Чет Май 22, 2014 10:44 am

Да, да за протеиновите говори Маня, но и за двата вида мъфини става с пилешко, само трябва да е в различна форма.:)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот ginette » Пет Май 23, 2014 9:46 am

Hippo написа:зелена салата - 1ВБ:
маруля(140г)
репички(70г)
краставица(150г)
зелен лук(20г)
спанак няколко листа(не го броя)
1ч.л.зехтин - 1МБ
ябълков оцет на вкус
Hippo ,извинявай ,но явно с аритметиката съм скарана ...та гледах тая салата и се чудя как я изчисляваш ,за да получиш 1БВ :think2: :think2: -и да уточня -руса съм ,пардон Garnier ми изигра номер и в момента съм с цвят лилав :gunshot: :gunshot:
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Italiano » Пет Май 23, 2014 9:49 am

Е как от русо на лилаво?! :о
:laugh:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот HippoDel » Пет Май 23, 2014 10:08 am

ginette написа:
Hippo написа:зелена салата - 1ВБ:
маруля(140г)
репички(70г)
краставица(150г)
зелен лук(20г)
спанак няколко листа(не го броя)
1ч.л.зехтин - 1МБ
ябълков оцет на вкус
Hippo ,извинявай ,но явно с аритметиката съм скарана ...та гледах тая салата и се чудя как я изчисляваш ,за да получиш 1БВ :think2: :think2: -и да уточня -руса съм ,пардон Garnier ми изигра номер и в момента съм с цвят лилав :gunshot: :gunshot:

:laugh4: Изчислявам я с проценти. Тук във форума някой ме научи, но не помня кой, много ми харесва идеята, особено за салати.
Ще се опитам да ти обясня.
140г маруля делим на количеството за 1 блок, т.е. 140:500=0,28; значи 28% от 1ВБ
70г репички делим на количеството за 1 блок, т.е. 70:400=0,17; значи 17% от 1ВБ
така и с останалите:
краставица - 150:480=0,28; значи 31% от 1ВБ
зелен лук - 20:80=0,28; значи 25% от 1ВБ

Събираме процентите: 28%+17%+31%+25%=101%, т.е. 1ВБ!
Аз обикновено слагам по колкото ми дойде от всичко и накрая допълвам с колкото остава до 1 БВ от марулята и готово. А понякога просто си записвам грамажите на продуктите и докато си ям салатата, си изчислявам колко блока ми се е получила и останалото си го допълвам с плодове. :)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната