Дневникът на Hippo

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Hippo

Мнениеот HippoDel » Чет Юни 05, 2014 6:12 pm

Приятели мои, да ви се "похваля" вчера щях да се гътна от болки в рамото и около него. Искам да ви кажа, че 2 деца съм родила, но раждането е песен в сравнение с това, което изживях вчера.

Болките започнаха в събота вечер, в неделя вече не можех да си движа рамото, но се надявах, че с малко почивка ще ми размине. Аз съм много издръжлива на болка и успях да устискам до вчера следобед, когато никакви обезболяващи не можеха да ми намалят болката, повече от 2 часа плаках и се превивах от болки, не можех да си намеря място, направо ми идеше да си откъсна ръката. След което отидохме до нашите приятели и съседи, които имат кола, от където се обадихме на спешна помощ. Казаха ни да отидем в болницата след 21 ч. През това време болката започна леко да отслабва и да става по-поносима. В болницата ми поставиха диагноза "Frozen Shoulder" (синдром на „замръзналото” рамо) и ми изписаха някакви много силни обезболяващи от типа на морфина. И ми казаха в петък(защото днес е неработен-денят на конституцията) да отида при личния лекар, за да ми назначи физиотерапия. Слава на Бога, болката при отпуснато положение на ръката беше поносима и аз не пих успокоителните. Не мога да си движа рамото, не мога да се обличам и т.н., направо съм, като инвалид. При всяко движение болките са нечовешки.
Като прочетох какво пише в интернет по темата ми настръхна косата. Навсякъде пише, че това чудо минава за около 2 години, а можело ограничението в движението да остане завинаги. Положението май е сериозно. :(
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Зоната

Мнениеот tanita68 » Чет Юни 05, 2014 6:50 pm

Хипо, пише, че е "хронично-възпалителна реакция ". По логиката на зоната би трябвало да можеш да му въздействаш чрез храненето и с повишен прием на рибено масло. Поне аз така мисля.
Бързо се оправяй, че знам какво е да те боли. Преди години и на мен ми се беше случило нещо подобно. На работа ми се схвана изведнъж ръката и не можех да я движа от рамото. Свивах я нормално в лакътя, но ако поискам да вдигна ръката си беше невъзможно. При мен лекарствата подействаха сравнително бързо - за няколко дни. Но ми бяха изписали противовъзпалителни и болкоуспокояващи, които се оказа, че имат неблагоприятно действие върху черния дроб. Получи се, че лекувам едно, а разболявам друго. Дано при теб да не се наложи да употребяваш такива лекове!
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот gogo » Пет Юни 06, 2014 5:37 am

Хипо, ако се намажеш с някакво мазило, което загрява, дали няма да те отпусне :think2: . Сещам се за едно "виетнамско чудо", май така се казваше. Едни малко кръгли кутийки, червени на цвят. Спомням си, че като се намажех с това чудо се загрявах яко. Пробай нещо подобно. Дано по-скоро ти мине. :hug:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Karrita » Пет Юни 06, 2014 10:27 am

Лоша работа.... :(
И аз си мисля, че увеличаването на дозата рибено масло би могло да помогне до някаква степен.
Бързо оздравяване ти желая Хипчо! :hug:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Italiano » Пет Юни 06, 2014 10:39 am

И много, много магнезии!!!
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот venci68 » Пет Юни 06, 2014 11:18 am

Сложи си компрес с ракия, по бабешки :) , и по бързо оздравяване.
Аватар
venci68
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Стеф » Пет Юни 06, 2014 11:20 am

Леле, и каква е причината за появата на това чудо?
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Аватар
Стеф
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Горна Оряховица

Мнениеот zuzulin » Пет Юни 06, 2014 2:19 pm

Хипчо, бързо оздравяване. Един малък съвет като медицинско лице, а и последно съм работила в отделение по рехабилитация. Трябва ти комплексно лечение - рехабилитация (раздвижване, масажи и нагревки) и прием на лекарства от групата на нестероидни противовъзпалителни - ибопруфен, нурофен. Вземай и витамини. Успех!
Три неща погубват човека:Гордост,Завист и Злоба!!!
Аватар
zuzulin
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Cesena,Italia/Мездра,България

Мнениеот ginette » Пет Юни 06, 2014 2:48 pm

Хипчо ,добре е да отидеш задължително при личния си лекар и той да прецени ,при какъв специалист да те прати .Поне в БГ е така .Моят съпруг няколко месеца страда от рамото ,ортопед му назначи рентгенова снимка ,след което физиотерапия и 2 или 3 инжекции.И той беше със силни болки и толкова крив ,че си помислих , че мъжете( да ме извинят ) не издържат на болка.. Диагнозата ,ако са познали беше възпаление на става,мисля . :think2: А при теб само с един преглед такава диагноза :noo: направи още консултации при различни доктори ,за да си сигурна .Успех ! :hug:
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот HippoDel » Пет Юни 06, 2014 3:51 pm

Благодаря на всички! :grouphug:
Днес, Слава на Бога, съм много по-добре. Дори преди малко успях да си вдигна ръката над главата, а вчера не можех да я повдигна и 10 сантиметра. Вчера като прочетох какво пише в интернет за това "замръзнало рамо", направо се отчаях, но после реших, че няма да се давам. :) Вярвам, че ще се оправя и ще мога да плувам в морската шир, другия месец. :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот GODzillata » Пет Юни 06, 2014 5:36 pm

Hippo написа:...Не мога да си движа рамото, не мога да се обличам и т.н., направо съм, като инвалид....

Хипо, няма да се пуашиш, т'ва са симптоми, предхождащи с 3 седмици ампутацията! ;) :mrgreen:

Ооооооо, я се стегни и се раздвижи, гимнастика си направи :msmile14: и бодро ни пиши! :)
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот HippoDel » Съб Юни 07, 2014 11:24 am

Тази сутрин си направих много вкусна закусчица.
Палачинка - 1блок:
1ПБ - 2 белтъка
1ВБ - овесени трици 17г(по етикет)
1МБ - 1/3 ч.л. гхи
мъничко прясно мляко(не го броя)
Плънка - 1блок:
1ПБ - извара 56г
1ВБ - 1/2 с.л. мед
1МБ - 1/2 с.л. сусамов тахан
Скрит текст:
Изображение
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Italiano » Съб Юни 07, 2014 7:23 pm

GODzillata написа:Хипо, няма да се пуашиш, т'ва са симптоми, предхождащи с 3 седмици ампутацията! ;) :mrgreen:

Е, верно имаш изчанчено чувство за хумор. :laugh4:

Хипо, палачинката изглежда супер! :yess:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот HippoDel » Нед Юни 08, 2014 10:31 am

Някой да знае, от къде в София, мога да си купя качествен електронен кантар. И горе-долу за какви пари?
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tatyana » Нед Юни 08, 2014 3:00 pm

До магазина за диетични храни тук (до Халите) има магазин за дребна домакинска техника. От там си взех домакинската везна на цена 25 лв. Вероятно има и кантари. Всъщност не разбрах - ти кантар за тегло ли търсиш или домакинска везна :think2:. Ще проверя тези дни като мина от там.
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот HippoDel » Нед Юни 08, 2014 3:13 pm

Кантар за тегло. :) Но искам да е качествен, а не след 2 месеца да ми се скапе. :refuse:
А от кухненската везна доволна ли си? Те немски ли са или китайски, в този магазин?
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната