Pipi, Tonkata, благодаря сърдечно за приветствието и пожеланията!
Pipi, надявам се най-накрая да изкарам 15 дни и дано да не ми се яде толкова много шоколад
От Зоната не мисля да се отказвам, защото и малкото прекарани дни в нея, при предишните ми хиляди опити, са ми доказали ползите й. За съжаление постоянството е това, което ми липсва

Щастлива съм, че най-накрая реших да пиша, защото вашите думи много ме окуражават! И вчера и днес бях на косъм от това да хапна нещо вредно и да си кажа "от утре", ама после си викам - и какво ще напиша във форума, че се провалих още на първия ден, не – обещала съм

и така... Мисля че споделянето тук е много важно за мен! Още веднъж ти благодаря, че правиш всичко това възможно с този чудесен сайт!
Tonkata, засега съм прочела само книгата „Зоната“, но трябва да я прочета пак - признавам. „Овладяване на Зоната“ я започнах, но за съжаление не ми остава много време в момента.
Съгласявам се, че по-големият обем информация помага за взимането на осъзнато решение, защото така спрях цигарите преди вече две години. Четох, четох и се убеждавах всеки ден, че трябва да ги спра. Колкото повече разбирах в детайли за всички вреди, които нанасят на организма и как тровя любимия човек (който никога не е пушил), а и миризмата на косата, дрехите и т.н, толкова по-лесно ставаше отказването, въпреки че пушех от много, много години. Реших, че това ще помогне и при шоколада - постоянно търсех информация за вредата от консумирането му в индустриалните количества, в които аз го правех. Дори си направих уолпейпър с една мадама и до нея изброени негативите на захарта, и си го сложих на десктопа, та да го чета всеки път като реша да ям сладко - не помогна. Правех си домашен шоколад по 1001 здравословни рецепти - хубав беше, ама пак не ми мина желанието за купешкия. Затова мисля, че ми е нужна воля и дисциплина, за да мога поне да го огранича. Дано и Зоната да допринесе за това!
Ето и менюто на 03.01 - станах по-късно и хапнах само 1 блок, че трябваше да ям пак след 2 часа - днес 10 блока.
10:30 - 130 гр. кисело мляко + 1 орех
12:30 - 52 гр. котидж + 1 варено яйце + 240 гр. домат + 1 мандарина + 3 маслини + 1 орех
15:30 - 52 гр. котидж + 100 гр. ябълка + 1 орех
18:00 - Мусака с овес II вид (любимата ми рецепта от сайта) 2 БПВ + 2 ореха (готвя я без мазнина)
21:30 - 3 кюфтета (всяко 42 гр. - направени само от пуешка кайма) + 240 гр. домат + 90 гр. печени гъби (1/4 БВ) + 90 гр. ч. вино (3/4 БВ) + 1 мандарина + 6 маслини + 1 орех
00:30 - 130 гр. кисело мляко + 1 орех
Гъбите ги измерих вече изпечени и предполагам съм сбъркала в грамажа, но другия път ще се поправя.
Втори ден без шоколад - яде ми се, ама няма да се предам

Вода - 1,8 л.
Забравих да споделя, че с късната вечеря в 00:30 взимам и 5 капсули РМ. Поръчвам това
http://www.iherb.com/p/8305 по информация от темата за РМ. Благодаря на
Гого и всички, който споделят опит в тази тема