Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
кандидат за зоната написа:Хипо, проследих целия ти дневник и тъй като това е първото ми участие във форум прощавай, ако не го правя както трябва. Набирам информация и се подготвям да вляза в зоната, но тъй като не съм в Бг нямам достъп до книгите. Как мога да събера всичката необходима информация, за да се присъединя в зоната, само от сайта достатъчно ли е. Моля за помощ. А като чета описанието на фигурата ти , като че ли чета за мен - започвам от 76,5 кг при ръст 168, но съм на 55 г и никак не ми е лесно да ги поддържам, все ме тегли нагоре и с лекота 2 пъти стигах до 82 кг. Решила съм да се преборя трайно и да стабилизирам около 65 кг. Разчитам на подкрепа.
Написаното до тук е от преди седмица, през което време набирах информация, изчислявах рецепти и събирах кураж за скок в зоната. Мога да се похваля , че от днес съм при вас, в зоната. Като новак в участието във форум не успявам да си направя собствен дневник, но се надявам утре и това да преодолея. А менюто ми днес беше: закуска-200 гр кис. мляко , 40 гр шунка деликатесна , ябълка и орех, обяд- пълнена чушка за 3 ЗБ-надявам се да съм я изчислила правилно, следобяд- 50 гр рикота с малка филийка хляб и 3 бадема, вечеря- сирене по шопски и салата зеле за 2 ЗБ и чаша вино с 30 гр суджук, като тост за успешно зонуване на цялото семейство.
кандидат за зоната написа:Хипо, проследих целия ти дневник и тъй като това е първото ми участие във форум прощавай, ако не го правя както трябва. Набирам информация и се подготвям да вляза в зоната, но тъй като не съм в Бг нямам достъп до книгите. Как мога да събера всичката необходима информация, за да се присъединя в зоната, само от сайта достатъчно ли е. Моля за помощ. А като чета описанието на фигурата ти , като че ли чета за мен - започвам от 76,5 кг при ръст 168, но съм на 55 г и никак не ми е лесно да ги поддържам, все ме тегли нагоре и с лекота 2 пъти стигах до 82 кг. Решила съм да се преборя трайно и да стабилизирам около 65 кг. Разчитам на подкрепа.
Написаното до тук е от преди седмица, през което време набирах информация, изчислявах рецепти и събирах кураж за скок в зоната. Мога да се похваля , че от днес съм при вас, в зоната. Като новак в участието във форум не успявам да си направя собствен дневник, но се надявам утре и това да преодолея. А менюто ми днес беше: закуска-200 гр кис. мляко , 40 гр шунка деликатесна , ябълка и орех, обяд- пълнена чушка за 3 ЗБ-надявам се да съм я изчислила правилно, следобяд- 50 гр рикота с малка филийка хляб и 3 бадема, вечеря- сирене по шопски и салата зеле за 2 ЗБ и чаша вино с 30 гр суджук, като тост за успешно зонуване на цялото семейство.
Karrita написа:Здравей и от мен кандидат за Зонатаи поздравления за правилно взетото решение за теб и цялотото ти семейство!
Гого и Пипи са ти обяснили всичко за начало, аз само искам да отбележа, че 220 гр за киселото мляко за 1БВ + 1БП се отнася за българското мляко. Ти май писа, че живееш в чужбина, а за там грамажът е 120 гр за 1БВ + 1БП.
Успех!
кандидат за зоната написа:Благодаря на всички ви за съпричасността!!! В Италия съм временно при дъщеря ми и зетя и те пожелаха да се включат в зоната с мен, така че сме трима новаци. За съжаление се оказа , че тук много от храните нямат данни за съдържанието, та за някои неща ще карам на усет и ваши съвети. Днес намерих рикота, в която мазнините са 18%, но видях и обезмаслена, та ще внимавам винаги да купувам обезмаслената, сиренето което купувам на вкус е като нашето, дано и на мазнини го докарва, но няма етикет. А мляко си квасим у дома с купено прясно мляко и е 3,6%, там съм малко отгоре с мазнините, но в останалите ястия гледам да компенсирам, само когато е в междинните закуски няма как. Чушките вчера бяха по рецепта от форума, така че там съм точна-нали имат ориз , лук и домати в тях, получиха ми се въглехидратите.
За днес повторих закуската, обяда беше 150 гр риба на тефлон, но с кожата и костта в средата, та се надявам чисто да не е повече от 125 гр, 300 гр домат и филийка хляб. На тигана за 3 порции имаше 1 с л зехтин, та и там сме точно в 3-те блока.Следобедно- 40 гр пастърма(няма все пак да хвърляме бг-деликатеси) и 2 мн. малки мандаринки, а за вечеря омлет от 2 яйца с филийка хляб и домат, а по-късно и чашката вино с какво ще видим по-късно.
Доста съм пространна, но знам че ще ме разберете, щом сте минали по тоя път. Надявам се да успея и да остана в зоната, вчера и днес ми е безпроблемно като обем храна.
Karrita написа:И аз да отбележа, че 3БМ са една чаена лъжичка зехтин, а не супена. Ако в тигана е имало 3 порции по 126 гр. риба ( тоест по 3блока), значи това са общо 9 блока, то тогаа следва и мазнината да е 9 блока ( 3 ч.л. ) и след като ги разделиш ще се падне на всеки по 3БП +3 БМ, иначе трябва да добавиш БМ отделно ( 1 или 2 колкото е нужно).
Не е фатално, но не бива да пренебрегваме мазнините
Karrita написа:Хипчо,
Понеже двете сме върли "нахутки"да те питам ти мерила ли си нахута в различните му състояния.
Снощи нещо се усъмних в грамажа му и викам си " Сега ще го меря суров, варен и после печен". И какво се получи - 1Б суров по етикет ми е 33гр, варен след накисване цяла вечер се получи 45 гр, а печен - 20 гр. Как е при теб?
Че и аз като Ити ( с овеса) се вкарах в филм с тоя нахут![]()
HippoDel написа:Karrita написа:И аз да отбележа, че 3БМ са една чаена лъжичка зехтин, а не супена. Ако в тигана е имало 3 порции по 126 гр. риба ( тоест по 3блока), значи това са общо 9 блока, то тогаа следва и мазнината да е 9 блока ( 3 ч.л. ) и след като ги разделиш ще се падне на всеки по 3БП +3 БМ, иначе трябва да добавиш БМ отделно ( 1 или 2 колкото е нужно).
Не е фатално, но не бива да пренебрегваме мазнините
Кари и аз първо помислих, че има грешка, но 3 ч.л са 1 с.л., а тя използва за 3 порции по 3 ПБ, 1 с.л. Значи всичко е точно.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта