Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
ели написа:Как става това изчисляване по етикет
не го разбирам
аз се водя по таблицата
HippoDel написа:Най-най-лесният начин за изчисление е следният: хляб вита примерно- пише в таблицата на опаковката: калории, мазнини, протеини, въглехидрати. Нас ни интересуват в случая въглехидратите: на 100 гр. пише, че има 33 гр. въглехидрати. Делиш 900 на 33 и получаваш колко е 1ВБ. В случая е 27г. За протеини делиш 700 на броя на протеините в 100г продукт. А за мазнините делиш 150 на мазнините в 100г продукт.
Italiano написа:Ели, брои си се лимоновият сок - 70 мл. или 1/3 чаша за 1 ВБ.
Ако слагаш минимално количество, тогава няма смисъл да се занимаваш.
Ама 35 мл. за ти 1/2 блок - като количество не е много, но като блок си е значимо.
Karrita написа:Изчислява се така:
100 / к-во протеин в продукта x 7 = гр за един блок
100 / к-во въглехидрат в продукта x 9 = гр за един блок
100 / к-во мазнина в продукта x 1,5 = гр за един блок
gogo написа:Karrita написа:Изчислява се така:
100 / к-во протеин в продукта x 7 = гр за един блок
100 / к-во въглехидрат в продукта x 9 = гр за един блок
100 / к-во мазнина в продукта x 1,5 = гр за един блок
Кари, малка, но съществена корекция:
1БП = (100/съдържание на протеини в 100 гр)*7
1БВ = (100/съдържание на въглехидрати в 100 гр)*9
1БМ = (100/съдържание на мазнини в 100 гр)*1,5
gogo написа:Karrita написа:Изчислява се така:
100 / к-во протеин в продукта x 7 = гр за един блок
100 / к-во въглехидрат в продукта x 9 = гр за един блок
100 / к-во мазнина в продукта x 1,5 = гр за един блок
Кари, малка, но съществена корекция:
1БП = (100/съдържание на протеини в 100 гр)*7
1БВ = (100/съдържание на въглехидрати в 100 гр)*9
1БМ = (100/съдържание на мазнини в 100 гр)*1,5
Хриси написа:Математик си е Гого. Ама аз даже вече съм забравила таблицата за умножениеТа, освен с везната, ходя си и с калкулатора, и с таблицата на Барито
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта