Дневникът на Hippo

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Hippo

Мнениеот Хриси » Нед Фев 02, 2014 8:08 pm

pipilota написа:
HippoDel написа:Здравейте,
Дойде време и за моят месечен отчет:

дата------02.09-----02.10--------02.11--------02.12---------02.01---------02.02--------общо
кг----------84,4---78,2(-6,2)---76,5(-1,7)---74,4(-2,1)---77,3(+2,9)---72,5(-1,9)---(-11,9кг)
ханш------115-----111(-4)----108,5(-2,5)---107(-1,5)---------------------105(-2)------(-10см)
корем-----98-------96(-2)--------95(-1)--------93(-2)------------------------89(-4)-------(-9см)
талия------92-------89(-3)--------86(-3)--------84(-2)------------------------82(-2)------(-10см)

Миналият месец, след излизане от Зоната, по празниците, имах значително покачване на килограмите. Но се радвам, че ги свалих бързо, явно бях задържала повечко течности. И не само, че си върнах килограмите, но и свалих още, почти 2 кг. Много съм доволна. И мерките са намалели.
Новото е, че вече ям по 10 блока на ден, а не по 9, както първите 3 месеца. Имам 3 основни хранения и 2 закуски, както и преди, но увеличих закуската на 3 блока. И преди бях опитвала да го правя, но ми ставаше ужасно тежко, а сега ми е ОК. Интерсното е, че количествата храна вече въобще не ми се стуват много и не усещам тежест, след хранене. Меренето на храната ми е ежедневие и се превърна в навик, който вече не ми тежи толкова. Определено съм по-свободна да не бъда точна до грам, както в началото(бях много педантична :laugh: ). Не изпитвам никакво желание да ям сладко, а ако хапна нещо, ми се струва ужасно сладко. Чувствам се чудесно и продължавам в същия дух. Това е от мен, до следващия месец. :hug:

Хипчоооо, :hugs1: златничка си ми :bouquet: Браво, бараво, брависимо :dance1: Това с увеличаването на блоковете няма как да го обясним на всички, които тепърва се сблъскват със Зоната. Не могат да проумеят, че трябва да се яде, за да се слабее :stupid: Аз още и още се чудя на всички тук които се залъгват с някакви си 9 блока...аз да съм умряла от глад с 9 блокчета. А като се има предевид, че не съм от големите жени, дори съм мини бих казала :) и си хапвам с удоволствие 11 блока, а понякога и 12 :)
И за мен иделаното решение, както и за мъжо, както и за всички приятели около мен, които спазват зоната е това: трите основни хранения са най-голям брой блокове (закуска, обяд и вечеря) и междинните закуски са малък брой блокове. Аз вече от почти 3 години (сега април ще стане 3 години) се ханя така: 3:3:1:3:1 - Закуска 3, обяд 3, следобяд-1, вечеря 3 и преди лягане 1. И съм бетон....

Обаче това което забелязах, преди като имах за сваляне 7 те излишни кила, преливах супер много от енергия, сега сякаш съм свикнала с това чувство, и някак си не го усещам, или просто защото нямам излишни мазнини, които да ми дават допълнителна енергия при топенето им :) Но както й да е, знам само, че ако изляза от зоната, и веднага се усеща ;)

Аааа, Пипи, аз като се сблъсках тепърва със Зоната сама си реших да си увелича блоковете, изхождайки от максимата, че не трябва да чувствам глад. Точно тогава сама стигнах до извода, че трябва да ям, за да отслабна, противно на предишните ми очевидно погрешни възгледи. Калкулатора ми показа 9 блока, но аз започнах с 11, та в последно време се установих на 10 блока, т.е. карбуратора е на 99% настроен. :)
Човек не може да открие нови океани, докато не събере куража да изгуби брега от погледа си.
Хриси
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Зоната

Мнениеот Pipilota » Нед Фев 02, 2014 8:27 pm

ЕЕ, Хриси, страшна си :yess: Много ми е кеф като гледам какви прилежни и умни зоНбенца има тук :yess: :hugs1:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Хриси » Нед Фев 02, 2014 8:55 pm

А мен ме кефи как ни окуражавате, особено тази твоя последна прегръдка :pray:
Човек не може да открие нови океани, докато не събере куража да изгуби брега от погледа си.
Хриси
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот Gazilot » Нед Фев 02, 2014 11:15 pm

Хипо, време е да приложиш ника, който ти предложих преди...
Поздравления за постиженията, Хипарке :)
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Нед Фев 02, 2014 11:24 pm

Gazilot написа:Хипо, време е да приложиш ника, който ти предложих преди...
Поздравления за постиженията, Хипарке :)

Гази, рано е, рано е още! ;)

Мерси на всички за поздравленията. :grouphug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Pipilota » Пон Фев 03, 2014 2:30 am

Хехехеее, Хипчооо, тоя на Газилотко няма изгледи да те остави на мира... :laugh1: От началото се е зачекнал с тоя твоя аватр и тва си е... :laugh4: Отслабвай по-бързо, че аман вече :laugh3:
А и после като дойде великия момент на смяна на аватара, какво ще да е....дай жокер :laugh:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Gazilot » Пон Фев 03, 2014 3:39 am

Ми тъй де, ако 12 кила не са повод за смяна на ник и аватар, здраве му кажи!!!
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Сря Фев 05, 2014 6:47 pm

Gazilot написа:Ми тъй де, ако 12 кила не са повод за смяна на ник и аватар, здраве му кажи!!!

Ех, Гази,
Незнам защо не ми харесваш грациозното, танцуващо хипопотамче, толкова е сладко, усмихнато и доволно от живота. Не знам, защо ти е такъв тън в очите? :oh:

А сега да си дойда на думата.

Искам да се изповядам, така да се каже, преди да съм съгрешила. :angel: Утре заминавам за България, за 10 дни.
Сами разбирате, че не мога да гарантирам, че ще остана вярна на Зоната през цалото време. Но споделен грях е половин грях. ;) Така че приготвяйте източното крило. :laugh4:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Karrita » Сря Фев 05, 2014 7:45 pm

Ехааа, Хипо, добре дошла на родна земя! :)
Прегрешавай спокойно, заслужила си го.... :laugh4:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Pipilota » Чет Фев 06, 2014 7:08 am

Олеее,Хипчооооо, да изядеш едно домашно кисело заради мен Pleaseee :bigsm39: И хич не му мисли, то ще е грехота да си идеш в БГ, и да стоиш в зоната.... :laugh1:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот gstoicheva » Чет Фев 06, 2014 7:15 am

Така си е Хипо. Щом ще си идваш се отпусни малко. Даже и да качиш малко, не се шашкай. Нали тайната за отслабването вече я знаем? Щом сме открили Зоната... :yess: Пак ще влезеш във форма
Аватар
gstoicheva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот HippoDel » Чет Фев 20, 2014 9:03 pm

Кой е отново тук! :hippo: :hippo: :hippo: :hippo: :hippo: :hippo: :hippo: :hippo: :hippo: А, а?

Върнах се от БГ с 2 килца от горе, но за 1 ден в Зоната, вече съм 1 на долу. Много писано, много нещо, за 10 дни, в тоз форум, не мога да го изчета. Току що прочетох дневника на Жорката, голяма занимавка. :laugh4:
Донесох си един куфар с овес, извара и ядки. ;) Купих си и овес за покълване, но още не съм го пробвала, мисля да си го добавям към салатките.
Хайде, продължавам да чета, че няма изчитане. :stupid:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот vanja » Пет Фев 21, 2014 7:54 am

Добре си дошла отново! Бях свикнала да те чета и ми липсваше :love: :)
Аватар
vanja
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Бургас

Мнениеот Karrita » Пет Фев 21, 2014 11:52 am

Айде бре Хипчо, липсваш тука :) !
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Пет Фев 21, 2014 7:57 pm

Ох и вие ми липсвахте, милички. :grouphug:
Какво четене падна вчера и днес, но изчетох всичко, даже успях да се разпиша тук-там. :laugh4:
Май и на Пипи и е домъчняло, ;) та е вмъкнала емотиконче с моя хипо-лик. :laugh4:
:hippo: :hippo: Поласкана съм. А някои ме подкокоросват :mrgreen: да си сменям аватара. :hippo: :hippo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Italiano » Съб Фев 22, 2014 12:19 am

Хипо, ти вече си звиздъ! :yess:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната