Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
HippoDel написа:Забелязах нещо при мен и исках да попитам как е при другите, дали е също така или не? Аз когато ям протеини само от млечни продукти, на едно хранене, например извара, котидж чииз, мляко, сирене, след това огладнявам по-бързо, от колкото, ако ям протеини от месо или риба, или смесено. При вас как е?Забелязали ли сте такава зависимост?
ZorrY написа:Имам въпросче : свареното цвекло 1блок е 1/2 ч.ч., която е 250 мл., но колко грама е? Из нета рових и попаднах на информация, че в 1/2 ч.ч. варено цвекло има 6 гр. въглехидрати, но колко е тази ч. чаша като грамаж? В 1 унция ( 28 грама) сурово цвекло има 3 гр. въглехидрати, т.е 84 гр. сурово = 1В....
ZorrY написа:Имам въпросче : свареното цвекло 1блок е 1/2 ч.ч., която е 250 мл., но колко грама е? Из нета рових и попаднах на информация, че в 1/2 ч.ч. варено цвекло има 6 гр. въглехидрати, но колко е тази ч. чаша като грамаж? В 1 унция ( 28 грама) сурово цвекло има 3 гр. въглехидрати, т.е 84 гр. сурово = 1В....от тук следва, че ако 1 ч.ч. 250 мл. = 250 гр., то 1 ч.ч. ( 252 гр.) = 9 унции ( по 28 гр.) = 3В
1/2 ч.ч сварено цвекло = 4,5 унции ( 126 гр.) = 6гр.въглехидрат, понеже на нас ни трябват 9 гр., значи добавяме още 1/3 от 126 гр. = 42 гр. цвекло
та 9 гр. въглехидрат има в 168 гр. варено цвекло?????
Добра задачка се получи, само ми кажете дали съм правя?
HippoDel написа:ZorrY написа:Имам въпросче : свареното цвекло 1блок е 1/2 ч.ч., която е 250 мл., но колко грама е? Из нета рових и попаднах на информация, че в 1/2 ч.ч. варено цвекло има 6 гр. въглехидрати, но колко е тази ч. чаша като грамаж? В 1 унция ( 28 грама) сурово цвекло има 3 гр. въглехидрати, т.е 84 гр. сурово = 1В....от тук следва, че ако 1 ч.ч. 250 мл. = 250 гр., то 1 ч.ч. ( 252 гр.) = 9 унции ( по 28 гр.) = 3В
1/2 ч.ч сварено цвекло = 4,5 унции ( 126 гр.) = 6гр.въглехидрат, понеже на нас ни трябват 9 гр., значи добавяме още 1/3 от 126 гр. = 42 гр. цвекло
та 9 гр. въглехидрат има в 168 гр. варено цвекло?????
Добра задачка се получи, само ми кажете дали съм правя?
250 мл не е равно на 250 гр!
Това важи само за водата, от където идва мярката.
HippoDel написа:Зори, погледни на сайта http://www.bb-team.org/hrani, там има и за варено.
Ами, щом имаш чаша, просто си премери колко грама е 1/2 чаша варено цвекло и готово. Ето ти 1ВБ, какво го мислиш толкова.
И в нашата таблица си го пише 1/2 ч.ч.(1ч.ч.=250 мл.) сварено цвекло=1ВБ. http://www.vzonata.com/Tablica.htm
Karrita написа:Какви са тия висши математики тука бре хора?Унции, пункции.....проценти и алгоритми вкарайте, че сте пропуснали
![]()
![]()
![]()
Малеееее, яко сте се ЗоНбирали еййй.....
pipilota написа:Hipo, споко, не си само ти, и аз съм така. И от много време съм му хванала цаката, и когато ям само млечни продукти, хапвам с един блок повечеПредполагам, че в тези продукти никога не може да се знае колко въглехидрати има, и за това се получава така.
чичо Чарли написа:Хора, какви са тия сметки бееее, аман вече!Зор ми е много,един ден смятам, меря, на другия му пускам края.... Нещо с тая Зона.....май,май все ще съм си извън нея
То акъла ти е все какво и колко да ядеш. Преди време изкарах 90 дневната диета, вярно, след време разбрах, колко е вредна и неправилна, ама там поне нямаше мерене и теглене. По-лесно ми беше.......Вече не знам.....Празници идват.....и все ще съм си извън зоната.........
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 1 госта