Дневникът на Hippo

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Hippo

Мнениеот venci68 » Вто Юни 10, 2014 2:31 pm

:yess:
Аватар
venci68
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Зоната

Мнениеот HippoDel » Вто Юни 10, 2014 3:24 pm

Наистина, това е странно да няма данни не етикета, обикновено на замразените зеленчуци и плодове има, ама...
Както Ити ти е написал, друг път избягвай да купуваш такъв микс без етикет. Иначе вариантът да разбереш колко блока е, е да разделиш зеленчуците, да ги премериш и да си изчислиш блоковете, но това си е голяма играчка. :laugh4:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Pipilota » Сря Юни 11, 2014 4:25 am

Хипчоо, какво става с теб...все се оглеждам дали си споделила нещо....нали намали блоковете на 10? Има ли промяна, или кантра още не мърда, че много ми е дерт :)

Виждам че си станала професорррррр :smdance: :yess: Поздравления :bigsm16: .....а аз кога ли ще стана и аз.... :bored1: :oh:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот HippoDel » Сря Юни 11, 2014 8:41 am

Пипи, намаляват, намаляват килцата, бавно, но славно... :yess: поставила съм си за цел да видя 6 на кантара, до края на месеца, пък да видим... и тогава ще с хваля. :laugh4:
За протокола:
Докато бях на 11 блока, килограмите ми варираха м/у 71,4 и 73,5, дори при МЦ веднъж стигнах до 74,4.
От както съм на 10 блока - намаляват, на 26.05 бях 73,5, вчера стигнах до 70,9 :bigsm16: , но днес съм 71,3.
Общо взето, последната седмица се въртя около 71. :)
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Чет Юни 12, 2014 9:35 am

От както спрях да ям шунка, все се чудя какво да ям за закуска с овеса. Опитах само с котиидж, но в него има доста въглехидрати и трябва да намалявам с половин блок овес за да балансирам, а от както съм на 10 блока, закуската ми е 2 блока и овеса ми става твърде малко. Освен това, когато ям само млечни протеини огладнявам по-бързо.
Реших да прибегна до протеините на прах, опитах с новия ми, подсладен със стевия, с вкус на ябълка, но нещо не ми допадна. Този парфюмиран аромат ми идва в повече(аз съм доста чувствителна към всякакви аромати в храните). Затова и до сега си купувах неовкусени протеини, но заради стевията реших да се жертвам. :laugh: Надявам се, че през горещините в БГ, все пак ще успея да го изпия, а и дъщеря ми го хареса, така че и тя ще помага. :)
Та, да си дойда на думата! От вчера все пак открих идеалната закуска: 2 блока сварен овес, 2 орехчета, 2 блока млечен протеин изолат ги разбърквам с малко водичка, подслаждам със стевия и поръсвам със канела. Става нещо като мляко с ориз, ама по-хубаво, защото аз не обичам мляко с ориз, :laugh: а това е превъзходно. Хапвам и още 6 бадема, заради сухия протеин. Млечният изолат има естествен вкус на мляко и е супер вкусен, когато е разреден с много малко вода е все едно пиеш мляко!
Скрит текст:
Изображение
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Стеф » Чет Юни 12, 2014 1:57 pm

Изглежда много добре! Нахранва ли те?
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Аватар
Стеф
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Горна Оряховица

Мнениеот HippoDel » Чет Юни 12, 2014 2:11 pm

Да, засища ме много. :yess:
Закусих в 8.30 и мислех към 12.00 са обядвам, но изведнъж усетих, че започвах да огладнявам, когато погледнах :о то станало 12.30!
По-принцип, като намалих блоковете на 10 и закуската ми стана от 3 на 2 блока, едва издържах 3 часа и огладнявах. Но с тази закуска съм БЕТОН! :laugh1:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Стеф » Чет Юни 12, 2014 2:37 pm

То хубаво ама пусто като не мога да ям сладко сутрин..... :hm:
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Аватар
Стеф
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Горна Оряховица

Мнениеот Pipilota » Чет Юни 12, 2014 2:51 pm

Ахааа, Хипо, това е прословутото "откритие" / закуска на мъжо, за което съм разказвала често :laugh: Овес омазан с ягодов протеин сутрин рано:) Една розова бърканица :) обаче той много си я харесва, и сутрин, когато не се налага ставам рано (иначе все аз приготвям закуските) и той сам се справя..само притопля овеса и слага протеина..аз му викам на това мъжката закуска :yess:

Иначе и аз като Стеф не мога да си помисля да ям сладко сутрин :skyle18: И моя овес го смесвам с месо , сирене и малко подправки :yess:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот HippoDel » Чет Юни 12, 2014 3:51 pm

Пипи, на мен с овкусения протеин хич не ми допада. :refuse: С млечния си е друго нещо. :yess:
А да ям солен овес опитах 1-2 пъти, но... :skyle18: , мога да го ям само сладък! Дори преди, когато го ядях с шунка, котидж и понякога яйце, тях си ги хапвах отделно соленички, а после сладкия овес. :laugh: Освен това, аз ям сладко предимно сутрин и за нощната закуска(йогурт или извара с плод, ако е кисел, подсладен със стевия), другите ми хранения са солени, като изключим плодовете. :)
Както казват руснаците: НА ВКУС И НА ЦВЕТ ТОВАРИЩА НЕТ! ;)
Последна промяна HippoDel на Чет Юни 12, 2014 4:32 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Karrita » Чет Юни 12, 2014 3:56 pm

Хипчо, този млечен протеин подсладен ли е? И ако да с какво?
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Маня » Чет Юни 12, 2014 4:01 pm

А моята закуска в последно време е домашно приготвена нискомаслена рикота от мляко Верея 0,1% (млякото затоплено до 38 градуса се пресича с лимон, лимонтозу или ябълков оцет), сварен/накиснат овес (сварен, ако не ме е домързяло), кайсии/ягоди/череши/вишни (1 БВ), ядки по избор/наличност :laugh4: за БМ
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот HippoDel » Чет Юни 12, 2014 4:06 pm

Karrita написа:Хипчо, този млечен протеин подсладен ли е? И ако да с какво?

Не, аз си го подслаждам със стевия. Но той има леко сладък привкус, като млякото. :)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Чет Юни 12, 2014 4:08 pm

Manya написа:А моята закуска в последно време е домашно приготвена нискомаслена рикота от мляко Верея 0,1% (млякото затоплено до 38 градуса се пресича с лимон, лимонтозу или ябълков оцет), сварен/накиснат овес (сварен, ако не ме е домързяло), кайсии/ягоди/череши/вишни (1 БВ), ядки по избор/наличност :laugh4: за БМ

Колко рикота ти се получава от литър мляко? И как го изчисляваш, като млякото или...? :think2:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Маня » Чет Юни 12, 2014 4:13 pm

От 2 л към 250-300 г (зависи колко съм изчакала да се отцеди сурватката). 56 г за 1 БП.
Последна промяна Маня на Чет Юни 12, 2014 4:14 pm, променена общо 1 път
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот HippoDel » Чет Юни 12, 2014 4:14 pm

Manya написа:От 2 л към 250-300 г. 56 г за 1 БП.

Не ти ли излиза скъпичко? А въглехидратите от млякото с водата ли се изхвърлят?
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната