Дневникът на Дарина - цел 58 кг и енергичност

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Мнениеот Дарина » Нед Яну 18, 2015 8:17 am

Малко висока цел си поставих. Всъщност я преследвам от 4 години...когато случайно за 2-3 месеца бях тези килограми и нямаше по доволен човек от мен ;)
Сега съм 71 кг, ръст 162 см----искам на първи етап 65 кг, и после 60 кг.... 58 кг ми е идеалната цел ;) ...
Ханшът и бедрата са ми проблем :doNotKnow: - ханш 108 см, и бедро 63 см- 64 см.....
Горната част на тялото ми е прилична :lol:

Моля да ми помогнете....Принципно съм понаучила зонуването, но още със страх си комбинирам храненето.
Признавам си, Зонуването ме спечели с вашите обяснения колко добре се чувствате и как преливате от енергия...
Както и много други мнения тук, и аз споделям, че нямам енергия, въпреки че съм спала 8 часа, депресирана съм, въпреки че посещавам псилохолог от близо година....все съм негативно настроена, въпреки че общо погледнато няма от какво да се оплача... Е, вече почти ме познавате.
В началото ще си записвам какво ще ям през деня на един тефтер и ако имам въпроси, ще си ги задавам предварително, а не да се чудя какво да правя, когато започна да си приготвям храната... Вече 1 седмица уж зонувам, защото се нагаждам и в интерес на истината ми е добре така да се храня. Нося си храна от вкъщи на работното място...
:refuse: Лошото е вечерта като се прибера, че се нахвърлям на храна, каквато и да е .... но така съм от близо година...
:pray: Много се надявах да се регулира от Зоната това безрасъдно хранене, но може би трябва воля ... от самосебе си няма да стане...

Дълъг пост, но следавщите ми ще са по-кратки и си пожелавам да са по оптимистични и с повече хваляния...
Аватар
Дарина
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София

Зоната

Re: Дневникът на Дарина - цел 58 кг и енергичност

Мнениеот Melkat » Нед Яну 18, 2015 10:06 am

Добре дошла, Дари :welconfetti:
Права си, нужна е упоритост. В началото бъди упорит инат, не посягай към нищо, което те изкушава. Най-добре е изобщо да го няма в дома ти. Ако, все пак, няма начин да не купуваш изкушения, дръж ги далече от погледа си. Нужни ти са 3-4 месеца стриктно спазване на зоната и успехите ти ще бъдат зашеметяващи :)
Успешно зонуване :)
Тъй като любовта и страхът не могат да живеят съвместно, когато трябва да избираме между тях е много по-вероятно да останем изплашени, отколкото обичани.
Николо Макиавели
Аватар
Melkat
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Жена

Мнениеот Tatyana » Нед Яну 18, 2015 3:36 pm

Дари, добре дошла и от мен :Hello:
Не се съмнявай, че ще се справиш постепенно както с излишните кг, така и с липсата на енергия. След това няма как да не гледаш по-позитивно на всичко около теб, защото ще се промени не само тялото ти, но и хоромоните ще се балансират.
Хубаво е да споделяш и тук менюто си, защото това си е твоето виртуално тефтерче. Така, ако има някакви грешки все някой от по-опитните зонбенца ще ги види и ще ги коригираш :).
Ако обяда и следобедната закуска са балансирани не би трябвало вечер да изпитваш неконтролируем глад. Затова поне първите седмици споделяй с нас какво и по колко хапваш. Допълнителна мотивация можеш да намериш в голяма част от дневниците тук – има хора, които са свалили 20, 30 и повече кг и това е най-малкото, което са постигнали със Зоната. Върнали са здравето и самочувствието си, така че всичко зависи от теб и упоритостта ти.
Успех и постоянство ти желая :bouquet:

p.s. Извинявай, но ще те помоля да смениш аватара си, ако не те затруднява. Този, който си сложила сега се ползва от Пламчето и става леко объркване за другите зонбенца ;)
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот gogo » Нед Яну 18, 2015 6:44 pm

Дарина, попаднала си на точното място за да решиш проблемите си. Всеки, който е успял да влезе и остане в Зоната се чувства отлично, а освен това и редуцира теглото си. Аз успях да го намаля с 25 кг. Как го сторих можеш да прочетеш в моя дневник. Не става ясно от поста ти колко блока приемаш, как си ги разпределила, вода пиеш ли, взимаш ли рибено масло.
Особено важно е първите 4-5 месеца, когато влизаш в Зоната да бъдеш особено стриктна, докато ти се настрои хормоналния карбуратор. През това време е просто задължително да се придържаш към "зелените храни" и да спазваш мотамо ;) правилата в Зоната. Прояви малко твърдост и Зоната ще те възнагради многократно, както го направи за мнозината от нас, които повярваха в нея. :yess: И наистина смени аватара, че е малко объркващо.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Дарина » Нед Яну 18, 2015 10:41 pm

Благодаря за включването ви и позитивните мнения!
Аз обаче имам въпрос:
Как мога да си сметна блоковете!!!
Ето например 100 гр шоколад милка - детски
585 ккал
Мазнини 39г, от които наситени 22 г
Въглех. 52, от които захари 51,5 г
Протеини 5г
Смятах и изкарах, че 100 гр шоколад е 6 блока въглехидрати. Значи ако изям един шоколад, трябва да прибавя още например омлет чист от 6 яйца и 6 броя орехи....
И това със сигурност няма да е вярно.....
Как да си смятам колко блока е 100 грама шоколад....Може би не е много подходящ примера ми :stupid:
Аватар
Дарина
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София

Мнениеот Дарина » Нед Яну 18, 2015 11:05 pm

и да допълня, преценила съм ,че трябва да ям 9 блока.... сметнах си чрез калкулатора....всъщност....
И все още не съм си купила рибеното масло , още не съм прочела за него...не е толкова лесно да бъде прочетено всичко :doNotKnow:
Аватар
Дарина
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София

Мнениеот Дарина » Нед Яну 18, 2015 11:08 pm

...готова съм със снимката.... и даже мисля, че намерих "моята" снимка ;)

За утре съм си приготвила:
Закуска ----Кисело мляко с боровинки и фибри Хуск - няма мазнини, защото е 2%кис.мляко - 1 блок, защото ядох сладкиши тази вечер като за последно :stupid: и утре няма да ми се яде...
Обяд ---- много обемен ми стана обяда, но ми е 1,5 блока -
В една кутия си приготвих "дюнер" от 1.5 яйца, 14 гр овесени ядки финни- от това стана "питчицата"...
с плънка от 56 гр котидж, 180 гр гъби, 40 гр лук стар, 60 гр домати, 5 маслини и 1 орех - тук не пресметнах добре, и сега трябва да "изкарам" от "дюнера" ми три броя маслини ,но тъй като съм ги нарязала , не знам как реално ще го направя това......а май по-лесно ще е да прибавя още 1 блок Протеин и Въглехидрат....
Може би ще се нахраня с половината от кутията, която приготвих, но пак ще запазя общия брой на блоковете....

Вие така ли се детайлизирате, когато си приготвяте храната.... Малко нерационално ми се вижда....имам чудството, че много издребнявам......
И още нещо да питам- Някъде прочетох, че всъщност 91 ккал е 1 блок от всичко - М, В, П.
Това значи всъщност, че отново общата калоричност е причина за отслабването , защото аз имам базов метаболизъм около 1300 ккал, и като ям 9 блока, това е около 900 ккал, което е отрицателен калориен баланс... и от там се отслабва....
Аватар
Дарина
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София

Мнениеот Pipilota » Пон Яну 19, 2015 2:16 am

Дари, като за начало на начинаеща, първо изметкай всички шоколади, и такива ми ти там в коша, второ- забравяш глупавата дума "Калории", и трето....ако си в зоната през целия ден, вечер няма как да ти се иска да се нахвърлщш на храната, защото просто няма да си гладна. И според мен започни с 10 блока.

И като за начало е по-добре да се придържаш към по-простичките храни, за да не се объркваш, и да не се тормозиш с многото делене на четвъртини и половини....причина, поради която многото тук започващи дневник се отказват, и изчезват безследно после.....и тук дано да ме лъже предчувствието, и да се задържиш при нас до желаните килограми....Нищо лично, но просто има някой дневници, докато прочета първите 3-4 коментара и вече знам съдбата на дневника :) както казах--дано да бъркам, т.е покажи ми че предчувствието ми ме лъже ;)

И ако си сериозна, да не забравиш сега да си щракнеш една снимка, защото после ще публикуваме страница с "Преди"и "След"....лицата ще са скрити, така че споко ;)
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Дарина » Сря Яну 21, 2015 9:09 pm

Нещо се отплеснах от режима, но се завръщам.
За утре си приготвям:
Закуска 2 блока
112 гр извара
80 гр боровинки-червени
100 гр ябълки
2 ореха
стевия за сладост.

ОБЯД- 2 блока ---
солен "дюнер" - 1 яйце, 56 гр извара, 14 гр овесени ядки, 90 гр гъби, 120 гр домати, 20 гр моркови сурови.

Сл.закуска - 2 блок - 112 гр извара, портокал 1 бр, орех 2 бр.

Вечеря 1 блок---- 200 гр спанак замразен, 120 гр гъби, краставици 80 гр , домати 80, сирене 28 гр-полумаслено. и зехтин 1/2 чаена л.
Преди лягане - 220 гр киселомляко, и стевия, 1 орех

Имам и въпрос - Котидж изварата, която продават в Пикадили (защото Лидл ми е далече) съм си сметнала 56 грама. Дали и някой друг използва Котидж и по колко ядете от него.!?
Аватар
Дарина
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София

Мнениеот Маня » Чет Яну 22, 2015 8:39 am

С тези 8 блока, които си планирала, има вероятност да останеш доста гладна и изобщо да не се доближиш до зоната. И се придържай към "зелените" храни в първите 2-3 месеца, ако искаш резултати.

Ако котижда е Landfrisch, е 56 г без добавяне на мазнини, тъй като е не е обезмаслен.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Дарина » Чет Яну 22, 2015 9:33 pm

Мерси, за корекцията.... Бях забравила че трябва да се наблегне на ЗЕЛЕНОТО....
Ами с блоковете не гладувах всъщност.... освен докато се прибера.
Меню за 23 януари
Закуска - 2 по 1 блок през 2.5 часа
56 гр извара, 40 гр боровинки, 1 сл какао, 1 орех
56 гр. извара, 100 гр ябълки, 1 орех
Обяд - 2 блока
"солен дюнер" - много хубаво ми се получава като направя блат от 1 яйце и 14 гр. овесени ядки, и с гъби, домати, лук, айсберг, спанак, и котидж. Слагам зехтин, за да не залепне блата...1 чл.

Сл.закуска - 1 блок-----200 гр кисело мляко 2%

Вечеря - 2 блока "сладък дюнер" с плънка от извара+ кисело мляко 100 гр, какао и стевия
Преди сън 1 блок - 200 гр к.мляко със стевия

Утрешния ден - трети ден от Зонуването.
Аватар
Дарина
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София

Мнениеот Маня » Чет Яну 22, 2015 9:56 pm

Дарина написа:Обяд - 2 блока
"солен дюнер" - много хубаво ми се получава като направя блат от 1 яйце и 14 гр. овесени ядки, и с гъби, домати, лук, айсберг, спанак, и котидж. Слагам зехтин, за да не залепне блата...1 чл.

Добре е да не прекаляваш с цели яйца. Ако си забелязала цяло яйце е "червен" протеин, защото жълтъкът е източник на арахидонова киселина, а за нейното въздействие можеш да прочетеш тук. Замести с 2 белтъка или 6 пътпъдъчи яйца. И ще е добре да замениш овесените ядки с овесени трици. В зоната се препоръчва употребата на цели зърна овес, а не на пресованите ядки, а за фините направо забравяш.

Мазнината към "соления" дюнер трябва да е 2 БМ, т.е. 2/3 ч.л. зехтин
Последна промяна Маня на Пет Яну 23, 2015 8:14 am, променена общо 1 път
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот GODzillata » Пет Яну 23, 2015 8:09 am

Може ли една снимка на това в завършен вид, плийс:

Дарина написа:ОБЯД- 2 блока ---
солен "дюнер" - 1 яйце, 56 гр извара, 14 гр овесени ядки, 90 гр гъби, 120 гр домати, 20 гр моркови сурови.
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Дарина » Нед Яну 25, 2015 7:20 pm

Ох, продължавам.... Тази вечер се "изложих" и се нахвърлих на храна, без да съм гладна, но аз този проблем го имам и така всъщност надебелях и вечер ми е особено трудно но сега издържам повече дни...иначе преди всяка сутрин съм с идеята за умерено хранене, и вечерта вече съм се нахвърлила на каквато и храна да имам, като имайте предвид, че не се чувства глад, а просто ям и саморегулирането ми е много много трудно ! Ям не защото съм гладна, а просто искам да ям......това е на псих.нниво и съм чела доста има написано за този проблем и от други жени..... единственото решение остава волята,затова се надявам Зоната да спомогне като регулира хормоналния баланс.
А отгоре на всичко си признавам, че не мога да свикна с това мерене ....все още ми е трудно.... и да не кажа, но направо се чувствам като някаква шматка... :stupid: .или пък луда... ха-ха-ха... :think2: .
Режа сирене, то излиза с 2 грама повече, и отделям 2 грама.... и вече съм събрала една купичка с някакви изрезъци от храна....

За закуска - 2 блока -
извара 112, боровинки, ябълки и орехи - за 2 блока

За обяд - 2 блока
домат и праз лук, 25 гр леща, извара и маслини 3 броя.

сл.закуска 2 блока - филийки хляб черни 2 броя от Бонус/Тонус хляб,
Вечеря - яйца по панагюрски.

Освен, че се оплаках имам и въпрос за тиквата
- тъй като обича печена тиква, колко грама печена тиква е един блок въглехидрати.... Купувам си я , иначе щях да си смятам суровата тиква ... :chef1: Предполагам, че зависи от тиквата ,но все пак трябва да има нещо ориентировъчно. :doNotKnow:
Аватар
Дарина
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София

Мнениеот Маня » Нед Яну 25, 2015 7:40 pm

Дарина написа:
За закуска - 2 блока -
извара 112, боровинки, ябълки и орехи - за 2 блока

За обяд - 2 блока
домат и праз лук, 25 гр леща, извара и маслини 3 броя.- трябва да са 6 за 2 БМ

сл.закуска 2 блока - филийки хляб черни 2 броя от Бонус/Тонус хляб, тук нещо не е в ред, защо само хляб
Вечеря - яйца по панагюрски. колко блока са тия яйца по панагюрски. Ако са по рецептата в сайта, тя е за 5 блока

Освен, че се оплаках имам и въпрос за тиквата
- тъй като обича печена тиква, колко грама печена тиква е един блок въглехидрати.... Купувам си я , иначе щях да си смятам суровата тиква ... :chef1: Предполагам, че зависи от тиквата ,но все пак трябва да има нещо ориентировъчно. :doNotKnow:

Когато е печена е между 100 и 120 г (зависи от сочността). Много суха ако е може и до 140 г. Аз лично ползвам 100 г за блок готово печена. Варената е към 200 г за блок.

Грам-два не са фатални, въпреки че в началото е добре да е точно. След 1-2 седмици мерене ще свикнеш и на око да определяш количеството.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Дарина » Нед Яну 25, 2015 7:58 pm

Manya, права си .... за следобедната закуска - изпуснала съм да допиша :stupid: .... мислех си за други неща... :th:
двете филийки ще са 2 сандвича с по парче шунка и по орех---
А яйцата по панагюрски - ще се съобразя с блоковете естествено :chef1:
Аз гледам рецептите, но си ги доуравновесявам...

Въпреки че има рецепти, много трудно ми се вижда и направо се чудя :bored1: как успявате да свикнете и това да не ви е проблем.... Да, мрънкам, но все още продължавам...
Мерси и за мнението за тиквата! :bouquet:
Аватар
Дарина
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София

Следваща

Назад към Дневници в Зоната