Писаниците на Tony в зоната

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Писаниците на Tony в зоната

Мнениеот Tony » Нед Яну 18, 2015 5:26 pm

Татяна, с удоволствие ще я добавя и там, само да мине вторник, че имам сериозен изпит и само прелитам телеграфно от тук и ще я напиша. ;)

И аз имам 2 големи файла със събрани от мен рецепти дето съм обикаляла преди из дневниците, мои рецепти, или от сайта. Обичайно обаче ги ползвам за основа и ги доизменям, според наличното :)

Иначе и аз черпя идеи от темата и предимно от на Маня дневника, но и там не съм чела скоро, та и аз действам на принципа какво има изостанало в хладилника и импровизации на воля. :) Аз пък най-често правя добруджанките - вече имам на 20 варианта на тях :) - както и пилето по китайски от сайта. Мъж ми е влюбен в това китайско пиле. :)

С добруджанките си изкарах едномесечния курс когато излизах в 8 сутринта и се прибирах в 6 вечерта. На обяд ядях 2 бр, които са 1 ВПМ блок с добавка от пуешко филе 1П, 1 мандарина - 1В, 6 бадема и си правих айрян в една 500 мл бутилка с 135 гр кисело мляко и така ми се събираше чуден обяд от 3 блока, който си носих в чантата. ;)
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Зоната

Мнениеот Pipilota » Пон Яну 19, 2015 2:30 am

зоНбенца, моля пускайте всяка нова рецепта със снимки на имейла dietazonata@gmail.com , понеже не успявам редовно да прочитам всичко, и пропускам много материал, който да публикувам в страницата с рецептите на сайта. А по принцип там им е мястото на всички рецепти. Като пускате нова рецепта, прикачвайте ми и снимките с подробно обяснение за начин на приготвяне.... :applaus:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Tony » Нед Яну 25, 2015 10:21 am

Пипи, днес вече съм по-добре и ще ти пратя 2-3 нещица на мейла. :peace1:

Приятели помагайте, моля! От 38 часа съм изцяло извън зоната - пипна ме някакъв ужасен вирус с повръщане, разстройство и болки по цялото тяло, та едва оцелях. Нищо не съм яла от тогава, защото просто не успявах да задържа нищо - нито течност, нито храна. Една снощи успях да задържа малко оризова вода и 1 сухар, та пих и някакви болкоуспокояващи, че болките в коремо-стомашната област бяха неприятни. Днес още не смея да ям нищо, ама поне пих малко вода и засега съм добре.

Трябва от днес да започвам да се захранвам полека лека, ама определено няма да мога да изям 10 бл, колкото ям обичайно. Чудих се как да го направя по-леко и безболезнено, защото не ми се иска да продължават тези неприятни усещания от предишните почти 2 дни.

Ще съм благодарна на предложения как би било добре да действам днес. Мислих да хапвам по 1 бл през 3-4 часа днес и да видим как ще се чувствам. Как мислите?
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот Melkat » Нед Яну 25, 2015 2:13 pm

Мисля, че идеята е добра, Тони. И тъй като са минали 4 часа, откакто си писала- как се чувстваш?
Желая ти пълно възстановяване :)
Тъй като любовта и страхът не могат да живеят съвместно, когато трябва да избираме между тях е много по-вероятно да останем изплашени, отколкото обичани.
Николо Макиавели
Аватар
Melkat
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Жена

Мнениеот Tony » Нед Яну 25, 2015 3:04 pm

Melkat, по-добре съм сякаш. Благодаря ти! Имах изостанали едни добружданки и изядох 1 блок от тях. Досега съм изпила около 550 мл вода. Ама пусто пак не ми е добре и преспах още 3 часа. Сега ще сложа пилешко месо на скарата и ще опитам да го ям с /1 ВБ - 23 гр/ домашен хляб, който да препека и маслини - те поне са солени и може да помогнат за задържане на течности в организма. Нямам никакъв апетит, а все още не ми се ще да ям мляко и млечни, че да не се повтори одисеята от вчера/снощи и да стоя само в тоалетната...
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот Italiano » Пон Яну 26, 2015 1:11 pm

Това, което знам от хомеопата, е следното:
1. Не трябва да се спира разстройството,защото чрез него организмът се чисти;
2. Да не се сваля температура, освен ако вече не наближи 40 градуса. Засилването на температурата е признак, че организмът се бори с инфекцията/вируса;
3. Трябва да се хидратираш постоянно;
4. Да се консумира вода с лимон и мед. Това не е зоново издържано, но то в такъв момент очевидно е трудно да се спазва Зоната.

Оздравявай бързо!
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Tony » Пон Яну 26, 2015 3:05 pm

Благодаря, Ити! Това се опитвах да правя и аз, но...без успех по отношение на течностите почти 30 часа - това беше и причината да ми причернява често и да лежа повече, краката хич не ме държаха. После нещата се случваха с променлив успех. :) Днес обаче съм 6 точки. :) Даже се опитах и да хапна сутринта, че и на обяд. Е, сутринта закусих само с 1 блок, но пък за сметка на това на обяд ядох 2,5 блока...дано до довечера ги докарам поне до 7, вчера успях да хапна само 5 блока за целия ден, ама поне приключих с посещенията във WС-то през 10 мин. За съжаление тези дни избягвам някои от зелените храни, но така се случва. Все още за въглехидрати ям препечен хляб, а днес на обяд го замених с нахут...да видим как ще ми се отрази. Дано устискам. Важното е, че съм по-добре и бавно и полека ще си влизам в познатите коловози и 10 блока дневно. :pray:

Пазете се, че тоя вирус е кошмарен. :(
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот Tony » Пет Фев 06, 2015 9:47 pm

Голям съм шемет - започнах състезанието с търтей..:(

Утре, обаче се надявам утре да е по-добре. Ще си копирам писанините и тук, че да си ги имам. :)

1. Състезател – Тони, 6.02.2014 – 10 блока - Заклевам се да кажа истината, цялата истина и само истината! :yess:
2. Хранения на ден - задължителни 5:
- сутрин – 7:30 ч
- обяд – 12:45 ч
- следобед – 17 ч.
- вечеря – 19:20 ч
- преди лягане ще да е към 23 ч.
Заслужих си стриктна пчеличка.
3. Изкушението победи – нищо не съм яла извън храненията си :) и си заслужих инатеста пчеличка
4. Целия ден минал само на благоприятни храни – ми....домашния ми хляб с квас – не знам как ще го смяташ, Пипи....та...ще кажеш дали си заслужих зелена пчеличка, или в мен се блъсна червен търтей, м? Ама очевидно съм за търтей. :(
5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче и мерителна чаша ;)- заслужих си мерителна пчеличка.

6. Изпита вода - над литър и половина - почнах вече да се давя, щото водата тези дни не ми върви и изпих само около 2 л, което за мен и кг ми е малко, според калкулатора в сайта, но си искам водната пчеличка. :)
7. Споделено и прилежно написано меню за целия ден - дайте си ми пчеличката-поет:
Закуска: 90 гр обезмаслен каас – 1 П + ½ В, половин мандарина – ½ В, 6 бадема и 180 мл обезмаслено прясно мляко - 1П+1В с кафе и малко стевия.
Обяд: 1 яйце и 2 белтъка изпечени на тиган - 2П
135 гр кисело мляко – 1П+1В
1 скилидка чесън,
1 ч.л гхи – 3 М и сол и червен пипер на вкус
22 гр домашен хляб с квас – 1 В /брашното ми е изчислено по етикет и този път е от пълнозърнесто брашно – 300 гр и смлян ечемик 100 гр – без захар и мазнини; кваса ми е ръжен и е 60 мл, което е точно 1 ч.л ръжено брашно и 30 мл вода и също е влязъл в сметките на общото количество брашно в хляба/
Знам, че не трябва да ям хляб, ама с яйца по Панагюрски не се въздържам и ям по един ВБ...същото важи и за единият жълтък, щото си правя яйцето леко рохко и обичам като ми се разтече жълтъка из млякото.....мммм. :) Пипи, реши какво ще ме правиш? Ям яйца по Панагюрски веднъж седмично, щото много обичам дамусеневиди... нямаше да ядем днес, ама мъжо ме изкуши като си ги поръча за обяд, щото и той ги яде с удоволствие. :(
Следобедна закуска: 64 гр котидж – 1 П +1 М и 80 гр круша – 1 В
Вечеря: Праз с пилешки гърди (готвих го снощи за вечеря 9 блока 3 порции по 3 блока: 900 гр праз, 252 гр сварени пилешки гърди и 3 ч.л. ГХИ. Вечеряхме снощи с половинката и ми остана вечеря от 3 блока и за днес.) ;)
Късно хапване - предстои: добруджанка 1 бр. - ½ ПВМБ + 67 гр кисело мляко и 2 бадема.
(Добруджанките този път ги правих за 7 блока - 14 броя: 280 гр извара – 5 П, 135 гр кисело мляко – 1 П + 1 В, 2 белтъка – 1 П, сол, чубрица и бакпулвер малко; 66 гр овесени трици – 3 В /по етикет/, овесено брашно – 39 гр – 3 В /по етикет/ и 3 равни супени лъжици ленено семе – 6 М, но нарочно М са една идея по-малко, че изварата ми е домашна и макар да я обезмаслявам добре си имам едно на ум.)
8. Днес степерувах 20 мин и се гонихме и борихме с децата още поне половин час :) и май си гепнах спортната пчеличка.

Ще видя какво ще каже съдията за пчеличките и търтеите че аз се обърках. :think2:
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот HippoDel » Съб Фев 07, 2015 10:54 pm

Тони, видя ми се, че в днешното меню си писала, че си яла круша 80г=1БВ, крушата не е ли 100г за 1БВ?
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tony » Нед Фев 08, 2015 10:57 am

Не знам, Хипо - смятах си я от ББ-тийм, като извадих фибрите - там има снимка/данни точно на крушите, които си купуваме тук. Ето от тук: http://www.bb-team.org/hrani/id/958604_krushi-surovi
В в 100 гр са - 15,23р като извадиш фибрите 3,1 става 12,13. Като разделиш 900/12,13 и се получава 74,1962 гр
за 1 ВБ, но ги смятам за 80, че по-лесно. :yess:

По същата схема и ябълката ми излиза 78 гр и нея смятам за 80. Имай предвид, че аз си почиствам плодовете и ги режа в кааса/млякото и затова си слагам чисто тегло толкова. :yess:
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот HippoDel » Нед Фев 08, 2015 11:01 am

Аха, ясно, разликата е защото аз ги гледам по нашата таблица. Няма проблем, аз просто се притесних, да не се минаваш... ;)
Tony написа:...Имай предвид, че аз си почиствам плодовете и ги режа в кааса/млякото и затова си слагам чисто тегло толкова. :yess:

И аз така ги ям, но си ги смятам по 100г. :)
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tony » Вто Фев 10, 2015 12:02 am

Благодаря ти, Хипо, че мислиш за мен и да не се мина :) Преди си ядях по 1 круша и половин ябълка, но огладнявах често и реших да ги преизчисля. От тогава ям по около 80 гр за 1 ВБ и се чувствам по-добре. :yess:

Днес зонирах и готвих Телешки кебап и стана много вкусен, та си записвам и рецептата тук. Може и да го повторя :)

Телешки винен кебап – 6 блока

168 гр телешко месо – 6 П
130 гр лук – 1 В
200 гр праз-лук – 2Б
90 гр гъби – ¼ В
115 мл вино - 1 В
2 с.л. домашно доматено пюре /само изварени домати/ - 1 ¾ В
3 дафинови листа, черен пипер, червен пипер

Телешкото месо се нарязва на хапки, лукът на полумесеци, а празът - на колелца. Месото и лукът се задушават, докато омекнат. Заливат се с вода, колкото да се покрие месото и се вари до полуомекване на телешкото. Прибавя се виното и се оставя да заври отново, след което се добавя и доматеното пюре (доматен сок), и подправките. Ястието се вари до готовност, като от време на време се разбърква.

Чудно стана. :chef1:
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот HippoDel » Вто Фев 10, 2015 11:01 am

Тони, мисля си, след като имаш проблеми от време на време с огладняването, между храненията, от споделеното до тук за крушите и ябълките, а и това, че вчера си изяла 1ПБ пушена сьомга повече, но това не ти се е отразило, ме навява на мисълта, че ти би трябвало да си направиш хормонална настройка и най-вероятно при теб ще се окаже, че трябва намалиш въглехидратите. :)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tony » Вто Фев 10, 2015 2:14 pm

Така прегледно написано изглежда да имам нужда, Хипо. Ще опитам от довечера да намаля въглехидратите с 1 блок - да видим. Благодаря ти! :yess:
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот HippoDel » Сря Фев 11, 2015 6:16 pm

Дано да помогне. :yess:
Опитай една седмица и ще ни споделиш какъв е ефекта - има ли, няма ли полза. :doNotKnow:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tony » Сря Фев 11, 2015 9:45 pm

Да, така мисля да направя...а и Пипи каза, че е ок за състезанието :) Май действително се чувствам по-добре така.... ще видим :)
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната