Дневникът на Hippo

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Hippo

Мнениеот HippoDel » Сря Яну 29, 2014 5:23 pm

ели написа:Хипо ,карфиола печен на фурна пак ли е по 440гр за 1В и 220 за 1/2В това 4 ч по 250гр сварен не ли много

Аз всичко меря в суров вид и след обработка деля на блокове. Иначе в таблицата има и мерки за сварени зеленчуци, най-отдолу, но тях ги ползвам само, ако имам вече готови, когато съм на гости или нещо такова.
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Зоната

Мнениеот HippoDel » Нед Фев 02, 2014 10:02 am

Здравейте,
Дойде време и за моят месечен отчет:

дата------02.09-----02.10--------02.11--------02.12---------02.01---------02.02--------общо
кг----------84,4---78,2(-6,2)---76,5(-1,7)---74,4(-2,1)---77,3(+2,9)---72,5(-1,9)---(-11,9кг)
ханш------115-----111(-4)----108,5(-2,5)---107(-1,5)---------------------105(-2)------(-10см)
корем-----98-------96(-2)--------95(-1)--------93(-2)------------------------89(-4)-------(-9см)
талия------92-------89(-3)--------86(-3)--------84(-2)------------------------82(-2)------(-10см)

Миналият месец, след излизане от Зоната, по празниците, имах значително покачване на килограмите. Но се радвам, че ги свалих бързо, явно бях задържала повечко течности. И не само, че си върнах килограмите, но и свалих още, почти 2 кг. Много съм доволна. И мерките са намалели.
Новото е, че вече ям по 10 блока на ден, а не по 9, както първите 3 месеца. Имам 3 основни хранения и 2 закуски, както и преди, но увеличих закуската на 3 блока. И преди бях опитвала да го правя, но ми ставаше ужасно тежко, а сега ми е ОК. Интерсното е, че количествата храна вече въобще не ми се стуват много и не усещам тежест, след хранене. Меренето на храната ми е ежедневие и се превърна в навик, който вече не ми тежи толкова. Определено съм по-свободна да не бъда точна до грам, както в началото(бях много педантична :laugh: ). Не изпитвам никакво желание да ям сладко, а ако хапна нещо, ми се струва ужасно сладко. Чувствам се чудесно и продължавам в същия дух. Това е от мен, до следващия месец. :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Italiano » Нед Фев 02, 2014 12:06 pm

Браво, Хипо!!!
:bigsm18:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Plam4e22 » Нед Фев 02, 2014 12:42 pm

:bouquet: Хипо, представа си нямаш как се учудих като видях, че след качването ти по време на празниците, си свалила едва ли не лавинообразно тези излични мазнини и вода..Уауууу :yess: :yess: :yess:
БРАВООО!!! :bigsm22:
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Karrita » Нед Фев 02, 2014 1:48 pm

Хипчо, прекрасна си ! :hooo:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот TanyaS » Нед Фев 02, 2014 3:23 pm

Hippo, чудесни резултати!
От поста ти лъха положителна емоция , спокойствие и вяра !
Пожелавам на всички нас освен редуциране на кг , да се сдобием и този вътрешен мир !
:moreflow:
"Избягвайте тези, които се опитват да подтиснат вярата във вас самите. Това е черта свойствена на малките хора по душа. Великият човек ще ви даде чувството, че и вие може да станете велик."
Марк Твен
Аватар
TanyaS
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот ели » Нед Фев 02, 2014 3:52 pm

Хипчо, от утре ще започна твоя вариант на часовете а има ли вероятност като не съм спазила часовете м/у храненията да не съм била в Зоната казвам от утре щото днес вече обърках храних се по моя начин
ВСИЧКО В ЖИВОТА СЕ ПОСТИГА С ЖЕЛАНИЕ И ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот HippoDel » Нед Фев 02, 2014 3:56 pm

ели написа:Хипчо, от утре ще започна твоя вариант на часовете а има ли вероятност като не съм спазила часовете м/у храненията да не съм била в Зоната казвам от утре щото днес вече обърках храних се по моя начин

Има, но ще се поправиш, няма страшно. :)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот ели » Нед Фев 02, 2014 3:59 pm

:hooo:
ВСИЧКО В ЖИВОТА СЕ ПОСТИГА С ЖЕЛАНИЕ И ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот Karrita » Нед Фев 02, 2014 4:57 pm

Хипчо, колко ти излиза суровата леща по етикет?
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Нед Фев 02, 2014 5:01 pm

Karrita написа:Хипчо, колко ти излиза суровата леща по етикет?

Кари, в момента съм навън. Като се прибера, ще ти пиша. :hug:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Нед Фев 02, 2014 6:29 pm

HippoDel написа:

Кари, погледнах лещата в магазина, беше 4 вида, 3 с 51г. въглехидрати, а червената с 52. Фибрите тук ги пишат отделно, мисля, че бяха 8,7, а червената леща не съдържа фибри. Значи 1ВБ = 17,5-18г. :)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Хриси » Нед Фев 02, 2014 6:51 pm

А на мен на червената (без люспи) леща на Крина пише на етикета: въглехидрати 60 гр, отделно има написани фибри 30 грама :th: Дали е вярно? Излиза ми 28 грама леща за 1 блок.
Човек не може да открие нови океани, докато не събере куража да изгуби брега от погледа си.
Хриси
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот Pipilota » Нед Фев 02, 2014 7:05 pm

HippoDel написа:Здравейте,
Дойде време и за моят месечен отчет:

дата------02.09-----02.10--------02.11--------02.12---------02.01---------02.02--------общо
кг----------84,4---78,2(-6,2)---76,5(-1,7)---74,4(-2,1)---77,3(+2,9)---72,5(-1,9)---(-11,9кг)
ханш------115-----111(-4)----108,5(-2,5)---107(-1,5)---------------------105(-2)------(-10см)
корем-----98-------96(-2)--------95(-1)--------93(-2)------------------------89(-4)-------(-9см)
талия------92-------89(-3)--------86(-3)--------84(-2)------------------------82(-2)------(-10см)

Миналият месец, след излизане от Зоната, по празниците, имах значително покачване на килограмите. Но се радвам, че ги свалих бързо, явно бях задържала повечко течности. И не само, че си върнах килограмите, но и свалих още, почти 2 кг. Много съм доволна. И мерките са намалели.
Новото е, че вече ям по 10 блока на ден, а не по 9, както първите 3 месеца. Имам 3 основни хранения и 2 закуски, както и преди, но увеличих закуската на 3 блока. И преди бях опитвала да го правя, но ми ставаше ужасно тежко, а сега ми е ОК. Интерсното е, че количествата храна вече въобще не ми се стуват много и не усещам тежест, след хранене. Меренето на храната ми е ежедневие и се превърна в навик, който вече не ми тежи толкова. Определено съм по-свободна да не бъда точна до грам, както в началото(бях много педантична :laugh: ). Не изпитвам никакво желание да ям сладко, а ако хапна нещо, ми се струва ужасно сладко. Чувствам се чудесно и продължавам в същия дух. Това е от мен, до следващия месец. :hug:

Хипчоооо, :hugs1: златничка си ми :bouquet: Браво, бараво, брависимо :dance1: Това с увеличаването на блоковете няма как да го обясним на всички, които тепърва се сблъскват със Зоната. Не могат да проумеят, че трябва да се яде, за да се слабее :stupid: Аз още и още се чудя на всички тук които се залъгват с някакви си 9 блока...аз да съм умряла от глад с 9 блокчета. А като се има предевид, че не съм от големите жени, дори съм мини бих казала :) и си хапвам с удоволствие 11 блока, а понякога и 12 :)
И за мен иделаното решение, както и за мъжо, както и за всички приятели около мен, които спазват зоната е това: трите основни хранения са най-голям брой блокове (закуска, обяд и вечеря) и междинните закуски са малък брой блокове. Аз вече от почти 3 години (сега април ще стане 3 години) се ханя така: 3:3:1:3:1 - Закуска 3, обяд 3, следобяд-1, вечеря 3 и преди лягане 1. И съм бетон....

Обаче това което забелязах, преди като имах за сваляне 7 те излишни кила, преливах супер много от енергия, сега сякаш съм свикнала с това чувство, и някак си не го усещам, или просто защото нямам излишни мазнини, които да ми дават допълнителна енергия при топенето им :) Но както й да е, знам само, че ако изляза от зоната, и веднага се усеща ;)
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Karrita » Нед Фев 02, 2014 7:14 pm

HippoDel написа:
HippoDel написа:

Кари, погледнах лещата в магазина, беше 4 вида, 3 с 51г. въглехидрати, а червената с 52. Фибрите тук ги пишат отделно, мисля, че бяха 8,7, а червената леща не съдържа фибри. Значи 1ВБ = 17,5-18г. :)

Мерси Хипо, и тук има голями разминавания с нашата таблица ( дадена е 50 гр леща). Моята леща излиза 15 гр за блок.
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Karrita » Нед Фев 02, 2014 7:17 pm

Пипи, относно енергията и при мен се получи същото. В началото я усещах доста, сега просто я имам , но съм свикнала с нея. Вече като, че ли нямам грам излишни мазнини - 16%.
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната