Меню
11.03.2017

Какво трябва да бъде отношението ви към натрия? Ако се храните в Зоната, той не трябва да ви притеснява, тъй като именно излишният инсулин активира друга хормонална система, която предизвиква задържането на натрий. Въпреки това най-разумно е човек да не прекалява с консумацията на натрий

30.11.2013

Без значение какво е генетичното ви наследство и кръвната група, най-добрата защита срещу сърдечно-съдовите заболявания остава противовъзпалителната диета „Зоната“ в комбинация с адекватни количества Омега-3

05.08.2013

Нуждата от сън се определя от количеството време, необходимо за да се възстанови равновесието в предаването на сигнали от един неврон на друг. Храненето в Зоната предизвиква производството на повече „добри“ Айказаноиди, което ускорява този процес,а докато „лошите“ айказаноиди са в повече – този процес се забавя.

29.07.2013

Когато сте в зоната, ще забавите процеса на стареене на организма, тъй като смилането на храната и складирането на излишните калории отнема много енергия, а самият процес произвежда свободни радикали. Намаляването на техния брой намалява скоростта на окисляване на клетките и по този начин се забавя процесът на стареене.

24.6.13

Мазнините не са ваш враг. Особено мононенаситените мазнини, като зехтин и ядки играят много важна роля за бавното навлизане на въглехидратите в кръвта, за контролирането на инсулина и как тялото ви ще работи през следващите 4-5 часа

27.05.13

Когато се научите да поддържате нивото кръвната захар стабилно през целия ден, ще откриете, че сте способни да се концентрирате по-добре и няма да изпитвате умствената замаяност, която се появява някъде около два-три часа след поглъщането на обилен, богат на въглехидрати обяд.

20.05.2013

Консумирайте качествени протеини. Това означава протеини, които са бедни на вредните за сърцето наситени мазнини, и богати на вещества като цинк или калций. Рибите с по-тъмно месо (като сьомга и риба тон) са едни от качествените протеини, съдържащи дълговерижни Омега-3 мазнини, които могат да защитят сърцето и да удължат живота.

13.05.2013

Винаги хапвайте лека закуска половин час преди спортуване. Хормоналните промени, които ще предизвика тази закуска, ще ви помогне да черпите по-ефикасно от запасите си от мазнини, т.е ще ги изгаряте по-бързо.